Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM verdient minder aan passagiers in januari

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1046 
|
 nu.nl 
me_vliegtuig_IMG_2023.jpg

Air France-KLM heeft in januari iets meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder, maar zag de inkomsten daarvan opnieuw licht dalen.
Dat maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie maandag bekend. De groei deed zich voor bij het minder lucratieve passagiersvervoer in Europa, terwijl de vraag naar langeafstandsreizen verder afnam. Het passagiersvervoer steeg met 0,5 procent naar 5,7 miljoen reizigers. De naar gevlogen kilometers omgerekende omzet zakte met 0,5 procent, terwijl de capaciteit met 0,6 procent werd uitgebreid. De vliegtuigen waren daardoor gemiddeld voor 82,3 procent bezet, waarmee de bezettingsgraad bijna 1 procentpunt minder was dan een jaar eerder.

Transavia
Onderdeel Transavia boekte wel opnieuw een stevige groei. De vraag nam daar met 8 procent toe, terwijl de capaciteit met 5 procent groeide.
Bij de budgetmaatschappij, die de komende jaren een steeds grotere rol moet krijgen binnen de luchtvaartgroep, was gemiddeld 83,9 procent van de stoelen aan boord gevuld. Dat is een verbetering van 2,5 procentpunt vergeleken met januari 2014.

Vrachtvervoer
Vrachtvervoer blijft een hoofdpijndossier voor de luchtvaartgroep. De vraag zakte hier vorige maand met 8 procent, terwijl de capaciteit slechts met 1,7 procent werd ingeperkt.
Gemiddeld werd daardoor 56,6 procent van de ruimte in de vrachtvliegtuigen benut. Dat is bijna 4 procentpunt minder dan een jaar eerder.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht