Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM moppert over groene belastingen in Europa en Frankrijk

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 711 
|
 nu.nl 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

Air France-KLM verzet zich tegen nieuwe CO2-heffingen op vliegtickets. De maatschappij zegt dat die belastingen contraproductief werken en de branche in grote problemen brengen.

De Franse regering wil de milieubelasting op tickets verhogen en de Europese Unie heeft ook plannen voor nieuwe groene heffingen. CEO Ben Smith stelt dat deze maatregelen niet leiden tot de beoogde verlaging van de CO2-uitstoot. "Ze slaan een gat in financiële middelen die wij anders zouden kunnen investeren in milieuprojecten."

De EU streeft ernaar de uitstoot van broeikasgassen in de komende tien jaar terug te brengen naar 55 procent van het niveau van 1990. Eerder was de doelstelling een afname van 40 procent. De Franse regering wil een CO2-heffing van 30 euro op korte vluchten en een van 400 euro op lange vluchten. Nu wordt maximaal 18 euro geheven.

Smith ziet meer in de invoering van minimumprijzen voor vliegtickets, maar die maatregel valt weer slecht bij budgetmaatschappijen.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Prima, nu wel nog even doorpakken. Duurdere tickets, mindere boekingen, minder vluchten. Maar dan moet de CO2 heffing wel proportioneel zijn en dan elk jaar hogere heffingen.

Geplaatst door klaar uit Oegstgeest

Gaat de goede kant op! Nu wel volhouden en tegenstand bieden aan de enorme lobby die ongetwijfeld op gang komt.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Laat ze maar mopperen en klagen! Laat al die maatschappijen maar verekken, het is nu wel aangetoond dat vliegen grote onzin is en vervangbaar is.

Schiphol kan ook op de schop de term ‘mainport’ is allang niet meer van toepassing, Lelystad kan een mooi museum worden of beter een grote parkeerplaats waar die vliegende klimaatslopers de corrosie kunnen krijgen.

Moedertje Aarde heeft genoeg op haar donder gehad, tijd dat we aan haar gaan denken en met daden en doen ons enige huis herstellen.