Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Air France KLM grijpt harder in

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 783 
|
 telegraaf.nl 
onb__vliegtuig.jpg

Door Paul Eldering

AMSTELVEEN - De Air France KLM Group heeft nog een paar weken nodig om alle details van een reddingsplan op tafel te leggen. Verwacht wordt dat er nog harder zal worden ingegrepen dan verwacht. Topman Alaxandre de Juniac wilde vandaag op een bijeenkomst in Amstelveen met de Nederlandse media nog niet bevestigen noch ontkennen dat het komende vijf jaar totaal om twee miljard euro aan nieuwe bezuinigingen gaat.

KLM-baas Pieter Elbers heeft al wel het bedrag van 700 miljoen euro voor de Nederlandse tak genoemd.
Er zouden bij elkaar minstens 10.000 extra arbeidsplaatsen van de 95.000 moeten verdwijnen, al dan niet via gedwongen ontslagen, om de groeiende concurrentie van Europese prijsvechters en Arabische vliegmaatschappijen in de toekomst aan te kunnen. Ook die doelstelling werd niet ontkend. Afgelopen jaren is al 10% van de banen in de groep verloren gegaan.

De Juniac en Elbers leggen nu alle aandacht op het nieuwe besparings- en efficiencyprogramma Perform 2020. ,,We hebben vorig jaar onverwacht te maken gehad met een omzetdaling door economische malaise in sommige delen van de wereld en toenemende overcapaciteit op luchtroutes. Daardoor moeten we de herstelplannen verder aanscherpen."
Op 19 februari worden in Parijs de jaarcijfers bekend. Daardoor kon het Air France KLM-bestuur niet ingaan op financiele vragen over boekjaar 2014. Wel zei Bram Graber dat Transavia ook buiten Nederland en Frankrijk door moet groeien. ,,We komen over enkele maanden met nieuwe scenario's." 'Transavia Europe' werd eerder door de vakbonden afgeschoten.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht