Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France KLM duurste luchtvaartmaatschappij voor belastingbetaler in Europa

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 738 
|
 analist.nl 
Euro_banknotes.png

Nu er een akkoord is tussen de pilotenvakbond, Air France-KLM en de overheid ontvangt Air France-KLM de tweede tranche overheidssteun. Uit onderzoek van claimbureau Aviclaim blijkt dat geen andere luchtvaartmaatschappij relatief gezien zoveel steun ontvangt van de staat.

Lees het volledige analist.nl artikel via onderstaande link...........

Bekijk bericht op "analist.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En er volgen daarna nog vele miljarden aan subsidie (gratis geld) aan belastinggeld,
En dat alles in een bodemloze put..

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

METROPOOLGEKTE

Vele ogen zijn gericht op KLM piloten en hun uitzonderingspositie bij de overheidssteun. Daarbij is het opvallend dat de Vereniging van Effectenbezitters VEB steeds hamert op straks nog meer miljarden overheidssteun voor KLM. De geesten worden rijp gemaakt voor dit scenario, dat hand in hand gaat met een streven naar verdere groei via grootschalige Metropoolvorming en maximale exploitatie van het luchtruim en overige schaarse ruimte.

Een wat verborgen terrein - dat meestal over het hoofd wordt gezien - is hierbij de ruimtelijke ordening. Nodig om economisch belang tegenover onze leefomgeving en volksgezondheid in balans te houden. Ondanks het feit dat er een Omgevingswet, Visies en Verordeningen aan staan te komen die de grootste wetsherziening na W.O.II betreffen, blijft deze ontwikkeling nogal eens vallen onder de categorie: "nooit van gehoord".

Zo kan het gebeuren dat binnenkort opeens "Landsdelen" op het toneel verschijnen naast al opgetuigde "Metropoolregio's" waar de burgemeesters van Groot Rotterdam /Amsterdam - bijgestaan door provinciale Commissarissen van de Koning - de scepter zwaaien.
Vanuit hun "Metropoolbureaus" binden ze - via "Economische Raden & Forums" - politieke bestuurders in de Regio aan een voorgestane megalomane verstedelijking. Daarbij aangejaagd door een "Vereniging Deltametropool", die ooit door de luchtvaartlobby slim in bestuurlijk Nederland werd gepositioneerd.
Ook in onze regio Alkmaar zijn in dat verband de "Amsterdam Economic Board" en een "Economisch forum Holland boven Amsterdam" actief. Welk economisch groeimodel daarbij aan de orde is, laat zich raden.
Voor bewoners en politiek dient zich de vraag aan hoe om te gaan met deze Metropoolgekte.

De invloed van de luchtvaartlobby gaat helaas veel verder dan wat menigeen voor mogelijk houdt.