Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Afspraken groeitempo luchthaven Lelystad niet geschonden’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 943 
|
 Omroep Flevoland 
hv_natuur_1926.jpeg

Er worden geen afspraken geschonden over het groeitempo van Lelystad Airport. Dat zegt een woordvoerder van kabinetsadviseur Hans Alders.

Hij reageert op zorgen van GroenLinks in Dronten. De partij meent dat Lelystad Airport sneller gaat groeien dan is afgesproken, als al in 2020 25.000 vliegbewegingen mogelijk zijn. Alders noemt dit namelijk in zijn jaarverslag. Volgens GroenLinks is de regio steeds voorgehouden dat Lelystad stapsgewijs groeit.

Afspraken over groei


De woordvoerder van Alders zegt dat in het jaarverslag wordt verwezen naar de afspraken, zoals die in 2012 over de groei zijn gemaakt. Daarbij zou Lelystad vanaf 2015 groeien tot 25.000 bewegingen in 2020. Dat aantal is dus over drie jaar in theorie mogelijk.

Luchtverkeersleiding Nederland


Of het aantal in 2020 ook wordt gehaald, hangt van veel factoren af. Zo heeft Luchtverkeersleiding Nederland eerder aangegeven dat de situatie rond Lelystad Airport eerst moet worden 'ingeregeld'. Daarom zijn in 2019 hooguit 4000 vliegbewegingen mogelijk. Daarnaast moet het luchtruim opnieuw worden ingedeeld om meer dan 10.000 bewegingen naar Lelystad mogelijk te maken.

Groei Schiphol


Volgens de woordvoerder van Alders hangt het groeitempo van Lelystad verder af van wat er over de groei van Schiphol wordt besloten. Mocht Schiphol versneld verkeer kwijt willen naar Flevoland, dan is daar ruimte, maar dus niet meer dan 25.000 bewegingen tot 2020.

Bekijk bericht op "Omroep Flevoland"

Reacties op dit bericht


Geplaatst door marianne

ja, we zijn heel trots op de de luchtvaart zoals deze organisatie zich gedraagt tegenover bewoners. Heel heel heel heel erg trots. Mijnheer Alders is overal ingezet om de " huge" grote
belangen van de luchtvaart te verdedigen, net zoals tijdens zijn Politieke Functies vanuit het uitgelezen gezelschap van de PvdA. De naam noemen van deze man is gekoppeld aan de gedachte dat de er onverschillig wordt gereageerd naar bewoners, groepen en natuur. Men weet dat het altijd fout loopt doordat op een achterbakse duidelijke manier alles aan "de laars te lappen " wat het welbevinden voor de ( in ) directe bewoners schade toebrengt. Feitelijk zijn we de klos van een geestelijk buitengewoon maligne kleine groep.
De afspraken rond Lelystad zijn vanaf het begin geschonden door fantasieverhalen te vertellen tegen bewoners. Klachtenprocedures zullen niet helpen want al deze zaken zoals bij Schiphol
worden door een groep rechters,advocaten, accountants, projectleiders, makelaars tegengehouden of afgeserveert, door ook maar iets te vergoeden. Arm Dronten, Arm Lelystad, Arm Maastricht, Arm Rotterdam ( Goed zo Schiedam met het woordje " nee". ) etc