Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Advies over groeifase Eindhoven Airport dinsdagmiddag bekend

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1287 
|
 ed.nl 
lvh_aktie_DSCN2553.JPG

EINDHOVEN - Het langverwachte advies voor de tweede groeifase van Eindhoven Airport wordt dinsdag aan het eind van de middag bekendgemaakt. Vanaf 17.30 uur staat het online.

De resultaten van de evaluatie over fase 1 en het uiteindelijke advies aan staatssecretaris Mansveld worden door voorzitter Hans Alders op Eindhoven Airport gepresenteerd aan de pers. De leden van de Alderstafel zijn hierbij aanwezig.

Vrijdag lekte uit dat twaalf gemeenten rond de luchthaven zich verzetten tegen fase 2. Wat dit voor consequenties heeft voor het advies en de uitvoering ervan, is niet duidelijk. Alders wilde maandag niet ingaan op vragen van deze krant. "Morgen krijgt u antwoord op al uw vragen."

Bekijk bericht op "ed.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Zie ook een eerdere reactie:

WAAROM LATEN BEWONERS ZICH TOCH VOLLEDIG OM DE TUIN LEIDEN?

Zowel bij het Schipholdossier als rond de satelliet Eindhoven Airport wordt een tactiek ingezet waarbij het ontwikkelingsmodel voor z.g. METROPOOLREGIO's leidend is. Uiterst doortrapt is het feit dat gemeenten in en rond die METROPOOLREGIO worden verleid tot een informeel samenwerkingsverband en zelfs meebetalen naar de extra gremia als Alderstafels en ORS.

Zeer terecht wordt in bovenstaande reactie aangegeven dat een bewonersdelegatie nooit op kan tegen een almachtig voorzitter met professionele staf, de LVLN, KLM, luchthavenvertegenwoordigers en andere sectorpartijen. Zoals de op nog snellere en forsere groei uit zijnde BARIN, een organisatie die niet al te lang geleden nog aan de tafels werd toegevoegd door de staatssecretaris.

Hoe diep dit geschetste ontwikkelingsmodel ingrijpt in onze (nog) democratische rechtsstaat zal blijken op 1 september a.s. met de jaarlijkse H.J. Schoo lezing in "De Rode Hoed (!)".
Aldaar zal door de PvdA burgemeester van Rotterdam de achterliggende gedachte van bestuurlijke transformatie via dit soort METROPOOLREGIO's uit de doeken worden gedaan.

Elke nog autonome gemeente en diens bewoners zou gewaarschuwd moeten worden voor deze vorm van overname, maar tot de dag van vandaag doet iedereen er het zwijgen toe.
Geplaatst door Jaap uit Bussum

Het zou mij verbazen als er met het verzet van de 12 gemeenten iets wezenlijks gedaan is.