Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Advies Alderstafel over doorontwikkeling Eindhoven Airport opnieuw vertraagd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 888 
|
 ed.nl 
hv_veiligheid_2954.jpeg

Door Ronald Otter

EINDHOVEN - Het langverwachte advies van de Alderstafel over de doorontwikkeling van Eindhoven Airport is opnieuw wat vertraagd. De eerder gestelde deadline –vóór de zomervakantie– wordt niet gehaald.

Volgens voorzitter Hans Alders van het overleg verkeert het proces in de 'allerlaatste fase'. Afgelopen maandag heeft nog een laatste overlegronde plaatsgevonden. "In de loop van volgende week bied ik het aan aan de staatssecretaris, die het vervolgens naar de Tweede Kamer doorstuurt. Dan wordt het advies ook openbaar", belooft Alders.

Discussie aantal toegestane vluchten op late avond

De discussie over de tweede groeifase van Eindhoven Airport spitste zich de afgelopen maanden toe op het aantal toegestane vluchten tussen 23 en 00 uur en op de openingstijden in het weekend. Omliggende gemeenten zoals Eersel en Veldhoven zijn sterk tegenstander van de uitbreiding van het aantal late landingen en zouden het liefst zien dat er na 23 uur geen enkel toestel nog landt. Eindhoven wil het vliegveld juist de nodige ruimte geven om door te groeien. Wel is de raad voorstander van een 'klimboeteregeling' in het laatste uur van de dag en zo min mogelijk vluchten tussen 7.00 en 8.00 uur in het weekend.

Bekijk bericht op "ed.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De Aalders goocheltruc met woorden is, dat de nacht, die normaliter om 23:00 uur begint, vanaf heden valt onder de late avond.