Platform Vlieghinder Kennemerland
 

ADT doet testvluchten boven luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1246 
|
 www.tubantia.nl 
hv_luchtfoto_9745.jpeg

ENSCHEDE – ADT, beheerder van het luchthavengebied, heeft woensdag met een testvlucht van Cessna (een Amerikaanse fabrikant van vliegtuigen) gecontroleerd of de vliegprocedures en faciliteiten op en rond het vliegveld nog optimaal functioneren.
De testvlucht is uitgevoerd in verband met het gebruik vanaf maart 2016 van de start- en landingsbaan voor klein zakelijk vliegverkeer en door het vliegtuigrecyclingbedrijf Aeronextlife. Ook is de test noodzakelijk met het oog op het eind volgend jaar door de provincie Overijssel te nemen Luchthavenbesluit.

Bij de testvlucht van de Cessna Citation II werd de start- en landingsbaan in totaal veertien keer genaderd uit verschillende richtingen. Het toestel maakte geen landing. Dat is volgens ADT niet nodig omdat de baan zelf in goede staat verkeert. Getest werd onder meer de coördinatie met de verkeersleiding, de verlichting van de baan, de apparatuur en of de baan wel genoeg obstakelvrij is.

Bekijk bericht op "www.tubantia.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het lijkt wel een kwaadaardig kankergezwel, dat steeds weer de kop op steekt.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Tja Wim, Ik dacht dat dat vliegen in dat Natuurgebied toch passe was? Maar weer onze Twentse cabaretier van stal halen...