Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Adegeest ontdekt forse fouten in milieurapport Lelystad Airport: “Het is je reinste oplichterij”

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 939 
|
 Eenvandaag 
Lelystad_Airport_(aerial).jpg
Lelystad Airport Luchtopname
Credit: Supercarwaar

Ingenieur Adegeest ontdekt opnieuw forse fouten in milieurapport Lelystad Airport: 'Het is je reinste oplichterij' Hij is er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat het verplichte milieurapport van Lelystad Airport twee jaar geleden de prullenbak in ging. Ingenieur Leon Adegeest ontdekte fouten in de berekening van de geluidsoverlast van de vliegroutes. Er bleek met zo'n laag motorvermogen te zijn gerekend dat een toestel in de praktijk zou neerstorten, zoals bleek in een vliegtuigsimulator. Het rekenwerk moest overnieuw, met uitstel van de opening van de luchthaven tot gevolg.

Maar ook met het nieuwe, gecorrigeerde rapport is het mis, stelt Adegeest. Hij stuitte op iets geks: de uitstoot van vliegtuigen neemt in het nieuwe rapport toe, maar de neerslag van stikstof neemt af. "Ik dacht: dat kan niet kloppen."

Twaalf keer het vermogen van alle energiecentrales


Voor vliegtuigen adviseert het RIVM de warmte op 0 te zetten. De warmte waarmee Adecs, het bureau dat de stikstofberekening voor Lelystad Airport heeft gedaan, rekent is echter 'volstrekt absurd', zegt Adegeest. "Die komt neer op bijna twaalf keer het totale vermogen aan elektriciteit van alle energiecentrales in Nederland samen. Of een andere vergelijking: het komt overeen met 37 keer de energie-inhoud van alle vorig jaar op Schiphol verkochte kerosine. De vliegtuigen stoten meer warmte uit dan ze aan kerosine aan boord hebben. Het is onmogelijk. Het is echt waanzin."

Stikstofdepositie van de luchtvaart in Nederland vindt u hier en
Berekende versus werkelijke stikstofemissie van de luchtvaart in Nederland vindt u hier .

Bekijk de video hieronder en lees het gehele artikel op de site van eenvandaag.Bekijk bericht op "Eenvandaag"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Ik had mijn cursus niet voor niets 'Liegen en Bedriegen' genoemd!

Uitstekend werk van Leon Adegeest! Hier moeten consequenties aan verbonden zijn.