Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actievoerders protesteren tegen uitbreiding Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 755 
|
 nos.nl 
me_vliegtuig_IMG_0706.jpg

'De overheid heeft de boel belazerd'

Enkele honderden actievoerders hebben bij Lelystad Airport gedemonstreerd tegen de uitbreiding van de luchthaven. Ze hadden borden en spandoeken bij zich. Ook werd er flink getoeterd om zo lawaai met lawaai weg te blazen.

Het is de bedoeling dat Lelystad vanaf april 2019 vakantievluchten van Schiphol overneemt. Tegen de plannen is veel verzet, omdat de aanvliegroutes veel geluidsoverlast zouden veroorzaken.

Bij de manifestatie waren ook Kamerleden van GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de SP. De manifestatie was georganiseerd door meerdere actiegroepen. Ze eisen dat opnieuw wordt berekend wat de geluids- en milieugevolgen zijn. Voormalig staatssecretaris Dijksma liet onderzoek doen naar de gevolgen van de uitbreiding. Later bleek dat daarbij rekenfouten zijn gemaakt.

Volgens Actiegroep Laagvliegroute NEE kwamen de demonstranten niet alleen uit de regio, maar ook uit Eindhoven en Rotterdam waar ook regionale vliegvelden zijn. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een delegatie van inwoners uit Noord-Holland, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Flevoland uitgenodigd om mee te praten over de aanvliegroutes.

Petitie
Actiegroep Laagvliegroute NEE zegt tegen de NOS niet aan te willen schuiven voor het overleg met het burgercomité. "Het ministerie stelt voorwaarden waaraan wij niet kunnen voldoen. Zo moeten wij akkoord gaan met het vernieuwde vliegveld en dat doen we niet", zegt Leonhard Beijderwellen van Actiegroep Laagvliegroute NEE. Een woordvoerster van het ministerie is het niet zo dat mensen die meepraten, persé akkoord moeten gaan.

Een derde van de inwoners in de regio ziet de uitbreiding van Lelystad Airport niet zitten, blijkt uit een onderzoek van de regionale krant De Stentor. 46 procent van de ondervraagden juicht de plannen juist toe. Een petitie van tegenstanders werd in september nog 68.000 keer ondertekend.

Zie ook de video via onderstaande link.

Nog een bericht over hetzelfde onderwerp, maar nu uit het AD. Zie hier

Bekijk bericht op "nos.nl"

Reacties op dit bericht