Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actiegroepen vormen alliantie tegen vliegveld Beek

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1427 
|
 1limburg.nl 
tb_vliegtuig_PH-BFY.jpg

Een handvol milieu-actiegroepen die strijden tegen vliegveld Maastricht Aachen Airport, hebben zich verenigd in een nieuwe alliantie.
Zij denken op die manier beter een vuist te kunnen maken tegen de luchthaven. De samenwerking is op touw gezet omdat de eigenaar van de luchthaven - in de ogen van de actievoerders - de landingsbaan ongeoorloofd wil verlengen.

Stop-strook
De landingsbaan heeft aan het uiteinde een stop-strook, die dient om de veiligheid te vergroten. Volgens Koen Eggen van de Alliantie Tegen Uitbreiding Maastricht-Aachen Airport (MAA) probeert de exploitant deze strook tegen de regels in als verlengstuk van de landingsbaan te gebruiken. Op die manier zouden grotere en zwaardere vliegtuigen gebruik kunnen maken van het vliegveld.

Meer geluidsoverlast
De actiegroepen vrezen dat dan ook meer geluidsoverlast en gezondheidsrisico's ontstaan. Daarnaast zijn de tegenstanders van Maastricht Aachen Airport bang dat er getornd gaat worden aan het verbod om 's nachts te vliegen. "De Provincie Limburg doet er alles aan om het vliegveld winstgevend te laten worden en dat gaat over de rug van de omwonenden. We houden dan ook nauwlettend alle ontwikkelingen op MAA in de gaten en zullen niet schromen om juridische procedures te starten."

Actiegroepen
Bij de alliantie zijn omwonenden van vliegveld Beek aangesloten en de volgende actiegroepen: Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek, Milieudefensie Meerssen, Stichting Klaor Loch Maastricht, Stichting Milieufront Eijsden en de Actiegroep De Boze Moeders.

Lees ook hier : Protest tegen uitbreiding van vliegveld Beek.

Bekijk bericht op "1limburg.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Sorry hoor maar dat gezeik in Beek gaat werkelijk nergens over. Daar heeft men minder vliegbewegingingen per jaar dan rondom schiphol per 12 uur!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Peter. Ik denk dat ze dat daar graag zo willen houden.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Achteraf moet ik mijn reactie toch iets nuanceren denk ik.
Op zich snap ik de mensen in Beek ook wel.

Wat mee speelt is dat bijvoorbeeld de vliegschool daar is weggegaan vanwege klachten. Dit was echter wel een goede impuls voor de lokale economie daar en zorgde voor verwaarloosbare overlast.