Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actiegroep wil van vliegveld energiepark maken

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 500 
|
 rtvmaastricht.nl 
6199_Maastricht-Airport,_Netherlands_-_panoramio.jpg
Maastricht-Airport
Credit: krasun

Maak van Maastricht Aachen Airport een mega-energiepark. Dat is de vurige wens van de Alliantie tegen Uitbreiding MAA, een groep actievoerders die af wil van vliegbewegingen boven Zuid-Limburg.

Hiervoor heeft men een uitgebreid plan geschreven. Volgens de alliantie mag de luchthaven niet alleen niet verder uitbreiden, deze moet zelfs verdwijnen. In de plaats daarvan kan er dan een 300 hectare groot zonne-energiepark verrijzen.

Dat ontlast volgens de alliantie zestien gemeenten bij het zoeken en inrichten van versnipperde locaties voor duurzame energieopwekking. Met de sluiting van de airport zijn tevens ruim vijfduizend ernstig gehinderden en ook de provincie als eigenaar af van een hoofdpijndossier, zo stelt de actiegroep.

Bekijk bericht op "rtvmaastricht.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

TRANSITIE VAN LUCHTHAVENS: TOP-PRIORITEIT

Voor alle sectoren in onze economie geldt dat er snel "Transitiepaden" gerealiseerd moeten worden. Dit proces is al gestart bij het ministerie voor LNV en verdient navolging bij alle bij energie, klimaat en leefomgeving betrokken ministeries. Daarbij is een alliantie van talrijke bewonersorganisaties en Natuur & Milieu clubs noodzakelijk en aan zet.

Juist de huidige formatie biedt kansen om deze stap te maken en daarbij de onterechte uitzonderingspositie van I&W - die met hand en tand door VVD minister Cora van Nieuwenhuizen wordt verdedigd - aan de kaak te stellen?