Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actiegroep protesteert tegen vliegtuigherrie boven Veluwe

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 346 
|
 rn7.nl - 18-11-2022 
tb_vliegtuig_060423_9028.jpg

Actiegroep Red de Veluwe heeft donderdagavond geprotesteerd bij theater Orpheus in Apeldoorn. Daar werden gemeenteraadsleden en Statenleden uit Gelderland en Overijssel bijgepraat over plannen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de herindeling van het luchtruim. Red de Veluwe maakt zich - net als behoorlijk wat politici - grote zorgen over mogelijke overlast van vliegtuigen boven de Veluwe.Daarom stond de actiegroep de politici met spandoeken op te wachten. Ook deelden ze flyers uit.

Vrijbrief
Red de Veluwe is bang dat de piloten straks een vrijbrief krijgen om kriskras laag over de Veluwe te vliegen. Verder komt er een drukke, vaste aanvliegroute naar Schiphol over de Zuid-Veluwe op ongeveer 2100 meter hoogte. Nachtvluchten van Schiphol wil het ministerie verplaatsen naar Lelystad Airport.

KoolstofdioxideAls
Lelystad Airport opengaat zal er volgens Red de Veluwe zo'n 70 duizend ton extra CO2 uitgestoten worden. De uitstoot boven 900 meter wordt bij vliegvelden overigens niet meegerekend. Er loopt nog een aanvraag voor een natuurvergunning voor vliegveld Lelystad. Red de Veluwe kan zich niet voorstellen dat de minister die vergunning gaat verlenen.

In de video legt Robert Tieskens, voorzitter van de Stichting Red de Veluwe uit waar ze zich zorgen om maken:

Bekijk bericht op "rn7.nl - 18-11-2022"

Reacties op dit bericht