Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actiegroep omwonenden vliegveld maakt een doorstart

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 2069 
|
 1Limburg.nl 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden, heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Verlenging


Om een transatlantisch netwerk op te kunnen zetten, wil de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport de startbaan van het vliegveld maximaal gaan benutten. Momenteel is het gebruik ervan beperkt tot 2500 meter, terwijl de baan 2750 meter lang is.
De gemeente Beek en de provincie willen die harde eis van de nieuwe exploitant inwilligen, Inwoners van Geverik aan de voet van de landingsbaan, maken zich zorgen.

Veiligheid


Het extra stukje asfalt is immers aangelegd om zwaardere vliegtuigen de mogelijkheid te geven een langere aanloop te nemen of later te landen. Daardoor kunnen ze wat hoger over Geverik vliegen en hoeven tientallen huizen niet onteigend en afgebroken te worden. "Dat veiligheidsaspect wordt met deze plannen tenietgedaan", vindt Coen Eggen in Kelmond.

Gezondheid


Daarnaast is ook het gebrek aan aandacht voor de gezondheidseffecten van fijnstof reden voor Eggen en enkele nieuwe consorten om op de infoavonden in Meerssen en Beek aan de bel te gaan trekken.

Bekijk bericht op "1Limburg.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Daardoor kunnen ze wat hoger over Geverik vliegen en hoeven tientallen huizen niet onteigend en afgebroken te worden

Ze brengen het positief maar eigelijk is dit bijzonder nadelig voor de bewoners van deze huizen.
Ze vallen nu net buiten de grens waarbij er afgebroken wordt. Dat betekend dus een gigantische overlast en nul compensatie.

Geplaatst door hoe komt het toch dat we, als bewoners niet in ve uit castricum

Allereerst doe ik het zelf ook niet.Een van de redenen is dat er geen aansluiting is met gelijkgezinden. Of je word voor gek versleten of men houdt zich er niet mee bezig, discussie gesloten. Stilte alom. Ook al worden er tonnen fijnstof neergeknald op mens en natuur, halsslagaderen, die dichtslibben Klonten aan de vaatwand, hart- en longklachten, oordoppen in, geen frisse lucht meer. Het Politieke domein ( even deftig doen ), Schiphol een weer die vermaledijde Luchtverkeersleiders etc hebben een zodanig herseninfarct gekregen dat ze op de Intensive Care pruttelen en steeds dezelfde zinnetjes uitspuwen. Veel journalisten doen hieraan mee, likken en trappelen naar boven en de inwoners zijn de dupe en sterven eerder. Natuur gaan we niet meer bespreken dat is helemaal de hel voor alles wat leeft. De mens, als opgeblazen zot in het Antropoceen. Ja, ja.

Goed de groep bewoners van Geverik zal ik ondersteunen met handtekeningen of geld. Misschien een ideetje voor het bestuur van Vlieghinder om de contributie te verhogen en op financieeel gebied samen te werken met alle verenigingen tegen zeer ernstige vlieghinder bv Uitgeest en Maastricht etc Samenwerken en laten we elkaar horen en niet zwijgen, maar dat is best moeilijk in deze omgeving want de " chique " doet zeker niet mee. Vandaag nog willen genieten van de stilte, geen moment stilte, viezigheid in de lucht en laten we ook de volgevreten burgers niet vergeten, die lekker hun eigen barbecueetje hadden/ hebben of het houtkorfje. Deze site is lezenswaardig en mooi ontworpen, we lezen hem graag maar toen ik zei dat ik de radarplots naar mijn vrouw stuurde, zei ze: " word ik er vrolijk van ?".