Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Actieberaad Protest Vlieghinder

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 713 
|
 Greenpeace 
gh_aktie_11u30.jpg

Beste lezer,

Ben je ook helemaal klaar met de overlast en uitstoot van Schiphol? Ben je klaar om in actie te komen?

In de avond van 6 juni is er een actieberaad om het Protest in Amsterdam voor te bereiden.
Op 23 juni gaan we in Amsterdam (en in 5 andere steden) een manifestatie houden tegen de uitwassen van de luchtvaart (klik hier voor het Facebook-event). Op deze dag gaan we met z'n allen een zo groot mogelijk 'rood sein' maken voor Schiphol, dat zelfs vanuit de lucht gezien kan worden. We organiseren een actieberaad om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de organisatie en daardoor een succesvolle manifestatie neer te zetten. Wij nodigen jou uit om mee te denken en te doen.
Wat gaan we doen: eerst de actie in grote lijnen doorspreken en nog een aantal besluiten te maken
(Praktische logistiek/werving/rood sein/persplan/communicatiematerialen).

Daarna gaan we in werkgroepen uiteen om werk te verzetten (Rood Sein-aanpak / Poster verspreiding / borden,spandoeken maken).
Dit is onze kans om onze stem te laten horen. Er is namelijk veel te doen rondom luchtvaart. In het nieuws en in de politiek wordt de luchtvaartsector steeds kritischer bevraagd. Meerdere bewonersgroepen rondom de Nederlandse luchthavens hebben zich verenigd tot het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL). En de grote milieuorganisaties zijn een manifest gestart tegen de groei van de luchtvaart. Het momentum is er nu om in Amsterdam te laten zien dat we klaar zijn met de tomeloze groei van Schiphol!

Wij roepen iedereen op om 6 juni, 19.00 – 21.30, aan te schuiven bij het actieberaad, om mee te denken met het protest in Amsterdam op 23 juni. Greenpeace heeft haar kantoor ter beschikking gesteld om te vergaderen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar sjoerd.de.koning@greenpeace.org of via deze link https://greenwire.greenpeace.org/netherlands/nl/events/actieberaad-protest-luchtvaartgroei-amsterdam

Met hartelijke groet,
………

Overzicht van alle informatie
Datum: 6 juni, 19.00 – 21.30
Locatie: NDSM-plein 32 (aanbellen bij Greenpeace)
Programma:
19.00 Inloop
19.15 Start
19.15 - 20.15 Actie 23 juni doorlopen
20.15 - 21.30 Werkgroepen
21.30 Einde

Bekijk bericht op "Greenpeace"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door de Vries

Heeft alleen zin als er duizenden mensen op afkomen. Wat niet zo snel zal gebeuren want Nederlanders zijn niet zo een actiegericht volkje.

Als er straks maar een paar honderd man staat dan heeft de sector er weer een argument bij.

Geplaatst door Wim

Bij deze dan ook een oproep aan alle, ruim 600 leden van het PVRC, om te gaan helpen met de organisatie van het protest en te komen naar de actiedag. Dit is je kans om je te laten horen! en neem je (klein)kinderen (daar doen we het vooral voor), familie, buren, kennisen en vrienden ook mee. En maak ze dan meteen ook lid van het PVRC (slechts 10 euro per jaar en elk volgend gezinslid slechts 1 euro per jaar).
Lezers van deze site worden ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de organisatie van deze actie en op de actiedag aanwezig te zijn.


Geplaatst door Jan Griese

Ik zal er zeker bij zijn ! En onze leden ca 1300 worden op de hoogte gebracht

ZO IS HET WIM : NU IS HET MOMENTUM ! EN Ja ZEKER VOOR ONZE KINDEREN

DANK OOK JOU, VOOR JE BETROKKEN HEID ! Jan Griese

Geplaatst door Wobbe

Volgens Dolf Jansen naderen we het ‘Tipping point’ — het moment dat het niet meer kan, dat we het niet meer pikken, dat we de leugens niet meer wensen te geloven. Tot 23 juni, Dolf.

Geplaatst door Wobbe


Geplaatst door Wobbe