Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Actie op Heathrow tegen uitbreiding vliegveld

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1561 
|
 nu.nl 
me_vliegtuig_IMG_0475.jpg

Tientallen actievoerders tegen klimaatverandering zijn in de nacht van zondag op maandag het Londense vliegveld Heathrow binnengedrongen.
Ze houden daar de noordelijke startbaan bezet. Een woordvoerder van Heathrow zei tegen de Britse krant The Guardian dat internationale vluchten door de actie moeten worden omgeleid.

De actievoerders behoren tot de groep Plane Stupid. Die maakt zich zorgen om de gevolgen van de klimaatverandering door het vliegverkeer en protesteert daarom tegen de uitbreiding van Heathrow. Een woordvoerder benadrukte dat de actievoerders zo lang mogelijk op de startbaan willen blijven.

De zegsman van Heathrow zei dat de zuidelijke startbaan nog open is. Hij liet weten dat het vliegverkeer door het protest is ontregeld en dat de schade in de miljoenen kan lopen.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

"De zegsman van Heathrow zei dat de zuidelijke startbaan nog open is. Hij liet weten dat het vliegverkeer door het protest is ontregeld en dat de schade in de miljoenen kan lopen." Tja, dat de schade door de klimaatverandering in de miljarden gaat lopen, laat hij gemakshalve maar buiten beschouwing. Ook de klimaatverandering en de gevolgen daarvan is economie!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

´Ze houden daar de noordelijke startbaan bezet.´

Lijkt mij zeer gevaarlijk. Overigens heb ik er wel respect voor.

Wie is bij ons het Bulderbos nog niet vergeten?
Wie is bij ons de acties van Greenpeace nog niet vergeten?


Het is echt de grootste tijd dat de regeringen zich eens achterop hun kale kop krabben en gaan beseffen dat de bevolking al die exorbitante overlast die de luchtvaartsector genereert, niet langer pikt. Geld is beslist niet alles, levensgenot is in andere vormen, zoals rust en geen vervuiling te vinden.
Ook voor Heathrow geldt: een luchthaven in de zee (al dan niet gezamelijk met Schiphol) kan heel veel van de problemen oplossen. Maar dan moet je als regering wel ballen hebben.
Dat hebben ze tegenwoordig niet, ze gaan enkel voor geld en mooie baantjes (geen landingsbaantjes......).

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@V.O.S. Het planten van de bomen voor het Bulderbos kan ik mij nog wel herinneren. Toen had ik hier nog geen last van vliegtuigen, maar voor de actie kon ik wel begrip opbrengen. Het zal je maar overkomen, dacht ik toen en nu komen ze bij mij ook over. Van Greenpeace weet ik mij niet zoveel te meer herinneren, althans de Nederlandse Greenpeace. De Engelse heeft het destijds voor mekaar gekregen dat de Engelse luchthavens niet meer mochten groeien, maar helaas dreigt dat succes nu aan zijn eind te komen....