Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Acht gemeenten hebben geen vertrouwen meer in Schiphol: “Eén vrachtvliegtuig en hele dorp is wakker”

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 805 
|
 nhnieuws.nl 
mannetje_zonder_kreet.jpg

SCHIPHOL - Acht gemeenten, waaronder Castricum, Uitgeest en Uithoorn, zijn het vertrouwen in Schiphol kwijt. Zij geloven niet dat de luchthaven eerlijk onderzoek doet naar de mogelijkheden voor de groei, die dit jaar moet worden bewerkstelligd.

Dat blijkt uit een rondvraag langs alle 31 gemeenten die vertegenwoordigd zijn in de Omgevingsraad Schiphol, meldt de NOS. Lees hier. Naast de drie Noord-Hollandse gemeenten gaat het om Leiden, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk en Stichtse Vecht.

Groei
De NOS benaderde alle 31 gemeenten die vertegenwoordigd zijn in de Omgevingsraad Schiphol. Twaalf gemeenten zeiden wel vertrouwen te hebben in de luchthaven en elf gemeenten deden niet mee aan het onderzoek. Dat is uitgevoerd omdat er in 2018 een besluit moet worden genomen over de groeimogelijkheden van Schiphol.

Lees ook: Berekeningen geluidsoverlast Schiphol moeten opnieuw bekeken worden. Lees hier.

De luchthaven maakte in september bekend dat eigen onderzoek had uitgewezen dat het vliegveld kan blijven groeien. "Zolang wij niet merken dat de geluidsoverlast minder wordt, hebben wij geen vertrouwen in berekeningen die de indruk wekken dat het reuze meevalt met de overlast", reageert de Uithoornse wethouder Hans Bouma nu.

'Hele dorp wakker'
Zijn Castricumse collega Marcel Steeman vult aan: "Ik snap dat Schiphol vooral wil weten wat de gemiddelde overlast is. Maar als er 's nachts een vrachtvliegtuig overkomt, is het hele dorp wakker. En dat zie je niet terug in de berekeningen over de gemiddelde overlast."

Lees ook: Gebied met geluidsoverlast vliegverkeer Lelystad groter dan gedacht. Lees hier.

De wethouder baalt er van dat er al tweeënhalf jaar veel meer nachtvluchten over Castricum komen. Dat terwijl Schiphol volgens hem heeft toegezegd dat het slechts een paar maanden zou duren. Steeman verwacht dat er voor 2019 geen oplossing komt: "Als je als gemeente iets wil doen aan de overlast in je gemeente, ben je in feite machteloos."

In het originele artikel is een video opgenomen. Deze is te zien via onderstaande link.


Bekijk bericht op "nhnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard

Was het er maar één... Ik zou er voor tekenen. Er komen 's nachts 60 vliegtuigen over onze gemeente. Dat betekent 60 keer wakker worden! Vrijwel iedere nacht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Dat Schiphol de geluidsbelasting berekent en ''de gemiddelde overlast'' als argument hanteert, wordt gedaan omdat de cijfers beter uitkomen voor de sector, dan indien er gemeten zou worden, zal het kul-argument dat zij hanteren, niet lang stand houden.
De meeste bezoekers van deze site weten dat inmiddels wel.
Daarom is het zo beschamend dat de sector, onder de politieke paraplu van de Nederlandse Staat, bijna heel Nederland als vliegveld kan gebruiken en de inwoners het nakijken hebben.

De Nederlandse Staat heeft de verplichting om haar inwoners te beschermen tegen ondermijnende bedreigingen, waaronder de luchtvaartsector zeker valt in deze mate van massaliteit.
Het arrogante gedrag dat de sector zich in Nederland kan permitteren, kan enkel stand houden vanwege de belangenverstrengeling die de sector heeft met de Nederlandse Staat.
Vandaar ook, dat Schiphol, met een uitstekende pr. , vrijwel continue kan roepen dat er uitgebreid kan worden, ook al rijst de vervuiling / de geluidshinder en onveiligheid, de pan uit.

Belangenverstrengeling is in Nederland bij wet, verboden.
Geplaatst door anoniem

LS, ik ken Marcel Steeman, een prima politicus, woont in Castricum en heeft er zelf ook last van. Op zich gun ik het niemand, maar toch vind ik laatste wel fijn. D66 stemt voor uitbreiding van Schiphol en is voor economische groei. Het resultaat genieten we van, elke dag opnieuw. Wat zegt Marcel tegen zijn kinderen als hij 's avonds thuis komt. Ik heb voor jullie gevochten, als een leeuw. Ik wil niet dat jullie leven wordt bekort door de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Ik wil dat jullie kunnen blijven genieten van de Castricumse duinen en van de stiltegebieden aldaar. En van de bramen en de fazanten, de vossen en konijnen. Dit ik namelijk het Castricum dat ik van lang geleden ken. Ik ben al wat ouder en heb mezelf gered. Ik heb een nieuwe kust gevonden, zonder fijnstof en zonder vliegtuigstrepen. Ik kon niet meer wachten op een politieke oplossing, want die komt er niet. Sterker nog de leefkwaliteit is met de overlast drastisch gedaald en wordt verder verspreid. Heiloo klaagt zich suf op BAS, zij zijn nog niet gewend aan Schiphol. Ook Youpie, in Bergen NH klaagt. Voor geld is niet alles te koop en zeker geen gezonde leefomgeving. Nooit meer slapen leek mij geen goed idee.

Geplaatst door Joop uit Haarlem

Door een eenzijdig besluit van eind 2016 van Schiphol vliegen er steeds meer vliegtuigen over Haarlem -Noord. Ook postcode 2025 is daar de dupe van. I.P.V. een stukje na de start door te vliegen en dan de bocht te nemen (oude situatie) word nu direct na start de bocht naar links genomen over Haarlem, bij navraag blijkt dat om kerosine uit te sparen!!???
nadat ik vele malen geklaagd heb bij BAS en gesprekken met medewerkers heb gevoerd kan ik concluderen dat Schiphol ook BAS in zijn zak heeft.

Liegen Bedriegen Keren en draaien helaas.....