Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aantal meldingen overlast vliegverkeer in Heiloo toegenomen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 3306 
|
 uitkijkpost.nl 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

HEILOO - Volgens het jaaroverzicht van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol was er in 2016 een toename van geluidoverlast van vliegverkeer in de regio. Met name in Heiloo was er een forse toename van het aantal melders.

In Heiloo nam het aantal melders in 2016 ten opzicht van 2015 toe van ongeveer 140 tot bijna 180. Dat was het grootste aantal meldingen in de regio.

Door een stijging van het aantal vliegbewegingen met ruim 30.000 (+6,5%) ten opzichte van het vorige jaar was er gedurende meerdere periodes op de dag een groter verkeersaanbod, waardoor er noordelijker werd aangevlogen voor de Polderbaan. Daarnaast kwam de wind meer uit zuidelijke richtingen. Als gevolg hiervan werd de Polderbaan vaker ingezet voor landend vliegverkeer.

Hierdoor ondervonden inwoners van onder andere Heiloo meer hinder.

Bron: Beatfm

Bekijk bericht op "uitkijkpost.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door annoniem uit Heiloo

Ooit hier in Heiloo komen wonen vanwege de rustige bosrijke omgeving. Sindsdien alleen maar toenemende kabaal van vliegtuigen. Een normale leefomgeving kun je hier niet meer van spreken. Denk je lekker thuis tot rust te komen na een dag werken, heb je iedere minuut een vliegtuig op 600 meter hoogte boven je hoofd.
Nog een jaartje volhouden, dan lekker ergens anders gaan wonen. Zonde dat ik alles wat ik hier heb opgebouwd moet achterlaten maar op deze manier hier blijven wonen houd ik niet meer vol.

Geplaatst door anoniem

Beste anoniem, ik heb exact hetzelfde besluit genomen. Ik kom uit deze omgeving, maar het is niet meer te doen. De overlast is dermate ernstig. De overheid laat uitsluitend meldingen (ik weiger het klachten te noemen, wij worden gedupeerd) via BAS registreren. Er worden mooie rapporten uitgebracht en de overlast wordt alleen maar ernstiger. De gemeentepolitiek kan niks, zij zijn buiten spel gezet. Ik vind het een mensenrecht dat je moet kunnen slapen. Zonder slaap ga je dood. In Castricum kan je niet meer ongehinderd slapen, je komt niet meer tot rust. vliegtuigen op 625 meter boven je hoofd, soms met 1 a 2 minuten ertussen, het is ronduit misdadig. Ik vertrek.


Geplaatst door Alex uit Heiloo

Wat zonde dat het zo ver moet komen, voor velen. Ik woon ook in Heiloo en wordt ook al lange tijd gillend gek van de herrie van laagvliegende toestellen.
Melden bij BAS blijkt zinloos, er komen alleen maar meer vliegtuigen bij, wat mij betreft is de leefomgeving in Heiloo verpest.
Sinds de herrie afgelopen zomer wederom toe is genomen en nu ook de hele winter doorgaat, hebben we besloten om de grote stap naar het buitenland te gaan nemen. Familie in Australie heeft ons uitgenodigd om daar eens een kijkje te komen nemen om te oriënteren.
In 2001 kwam ik in Heiloo wonen, de rust en het dorpse karakter spraken mij erg aan. Nu worden al die kenmerken overstemd door vliegtuiglawaai, prettig wonen lukt ons hier niet meer.

Geplaatst door Jan uit Heiloo

Ook wij zijn het zat. Wonen in Heiloo is tegenwoordig alles behalve prettig. De herrie van vliegtuigen neemt bijna dagelijks toe!
Het lijkt er op dat de overheid en gemeente het allemaal maar een beetje zijn beloop laat. Ook hier op vlieghinder.nl is er alleen klaagzang hoorbaar maar neemt niemand initiatief. Wij hebben er genoeg van. Het huis gaat de verkoop in en we vertrekken zo snel mogelijk. Zonde dat niemand zich er voor wil inzetten dat Heiloo haar inwoners behoudt.