Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aantal buitenlandse toeristen in Nederland groeit mogelijk naar 29 miljoen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 893 
|
 nu.nl 
tb_leefomgeving_castricum_Korendijk.jpg

Het toerisme in Nederland zal volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) explosief groeien. Mogelijk groeit het aantal buitenlandse bezoekers van 18 miljoen vorig jaar naar 29 miljoen in het jaar 2030.

De groep binnenlandse toeristen neemt naar verwachting toe van 24 miljoen naar bijna 31 miljoen in 2030.

"Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waarbij het doel is dat alle Nederlanders profiteren van toerisme, dus zowel bewoners, bezoekers als bedrijven", aldus directeur Jos Vranken van NBTC.

Vranken spreekt woensdag in Deventer tijdens de eerste Toerisme Top. Hij zal tijdens het congres een nieuwe visie op de bestemming Nederland presenteren.

'Veel plaatsen profiteren onvoldoende van toerisme'
"De verwachte groei biedt grote kansen en zorgt tegelijkertijd ook voor knelpunten. Zo geldt voor veel plaatsen in Nederland dat ze nog onvoldoende profiteren van toerisme, terwijl de drukte op andere plekken overlast veroorzaakt", meent Vranken.

Volgens hem moet Nederland in het komende decennium meer gaan profiteren van toerisme en er minder last van ondervinden. Ook zouden meer steden en streken aantrekkelijke bestemmingen moeten worden.

Verder staan een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid, minder verspilling en vervuiling en een gastvrije toeristische sector hoog op de prioriteitenlijst van het NBTC.

Staatssecretaris benadrukt belang voor bedrijfsleven
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) benadrukt dat de aanhoudende groei van het toerisme goed is voor het bedrijfsleven. Hoewel overlast voor bewoners beperkt moet blijven, kan volgens haar niet voorkomen worden dat buitenlandse bezoekers graag Amsterdam willen zien.

"We kunnen ze wel verleiden om naar andere plekken gaan, die minstens even mooi zijn", stelt Keijzer.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Nog meer vliegtuigen nodig en dus nog meer overlast. In Amsterdam kan je nu al over de hoofden lopen en de bedoeling is dat elders ook "geprofiteerd" gaat worden van de explosieve groei aan toeristen. Als dit overal in NL gaat worden, als in Amsterdam, dan is dit nog een vorm van overlast. Met dank aan de luchtvaart.

Geplaatst door Jos

CE Delft heeft bij de Ticket Tax ook naar de economische betekenis gekeken van het Toerisme (nog los van de overlast) Per saldo 0. Wat binnenkomt lekt ook weer weg naar het buitenland met bijvoorbeeld de zoveelste stedentrip naar Barcelona. Prima dat iedereen van zijn vakantie kan genieten en dat er buitenlanders Amsterdam bezoeken, maar geen enkele reden om 'overtoerisme' te promoten door spotgoedkope tickets op kosten van de belastingbetaler (zoals geen accijns op kersosine, , geen BTW, te lage CO2 heffing).

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Met het handhaven van de limiet van 500.000 vliegbeweging na 2020 kun je al veel bereiken. Vliegen wordt duurder, dus de rugzak- en Airbnb-toeristen nemen af, en de goedkope stedentrips verdwijnen. En Nederland blijft voor de zakelijke reiziger goed bereikbaar.

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

Slimme marketing van de Schipholgroep! Ze zorgen voor werkgelegenheid. Als elke Nederlander eens op bezoek gaat IN Nederland bereiken we dat ook. Er is nog heel veel te ontdekken in NL. Voor het goede weer, daar zorgt de vliegtuigindustrie wel voor. De klimaatverandering hebben we in de zomer mogen voelen.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Toerisme lijkt mij geen sector waar je economisch erg afhankelijk van moet worden. Nogal conjunctuur- en hypegevoelig.

Geplaatst door anoniem1

Zoals misschien bekend vind ik toerisme een goede sector. Niet om afhankelijk van te zijn (al zijn er veel landen die hoofdzakelijk leven van het toerisme) maar het toerisme wat hier heen komt is een mooie bonus en het houd de balans van het toerisme een beetje in evenwicht (gaat geld uit,maar komt ook geld binnen)
Toerisme naar Nederland gaat wel voor een groot deel met het vliegtuig denk ik dus dat is wel iets om rekening mee te houden en zeker niet positief. De ondernemers en werknemers in MKB Amsterdam zijn denk ik ook erg blij met het toerisme,ondanks dat het ook overlast kan geven.

Het toerisme over meerdere steden speiden lijkt mij lastig. Amsterdam is de enige echte bestemming. Zoveel aantrekkelijke en unieke steden en plekken heeft Nederland nu ook weer niet. Keukenhof,delta werken zeeland,amsterdam,haven Rotterdam misschien,kinderdijk,efteling? en giethoorn. (Waddenzee is schitterend maar daar liever geen massa toerisme,is kwetsbaar gebied met beperkte capaciteit voor toerisme,dat geld trouwens ook voor plaatsen als giethoorn)
Maar een aantal van die plekken zijn meer dag trips,je verblijft er niet voor je hele vakantie
Veel rugzak toeristen verblijven trouwens al buiten Amsterdam in steden als beverwijk bijvoorbeeld. Daar zitten dan groepen jongeren in bnb huizen.

Ik denk wel dat Schiphol en het netwerk een enorm "positieve" invloed hebben op het toerisme. Voor dat soort van reizigers is de locatie van aankomst en gemak van de verbinding belangrijk,belangrijker dan voor zakelijke reizigers tot op zekere hoogte. Men gaat voor zijn plezier en niet om er geld te verdienen.

Toerisme speiden zie ik vooral als het verspreiden van het verblijf over de steden rondom Amsterdam,iets dat tot op zekere hoogte al gebeurt door de beperkte capaciteit en prijzen in Amsterdam zelf. Vanaf daar kan men dan dagtrips gaan maken naar keukenhof,amsterdam en dergelijke. Alles in de randstad is heel erg goed bereikbaar met openbaar vervoer,daarvoor hoeft men niet in Amsterdam zelf te zitten.

Maar goed,alles zal de komende jaren nog flink blijven groeien,er hangt nog zoveel geld boven de economie.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Toerisme is in principe het verplaatsen van uitgaven ten koste van het milieu.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

het is een beetje achterhaald om alles wat waarde heeft in geld uit de te drukken. Rust en ruimte hebben ook waarde, misschien niet in voor mensen met ‘eurokoorts’ maar wel voor mensen die hiermee niet besmet zijn. Wie heeft er een pilletje tegen eurokoorts? Die heeft pas het echte goud in handen; een prettige en leefbare planeet

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Toerisme is een ramp. Enkele profiteren buitensporig maar vele lijden en betalen intussen de echte rekening.