Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aanpak vlieghinder Schiphol ontbreekt in het coalitieakkoord, regio dringt aan op actie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 282 
|
 leidschdagblad.nl - 27-08-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Door Binnert-Jan Glastra

OEGSTGEEST - De Zuid-Hollandse Statenfracties moeten hun verkiezingsbelofte niet vergeten en de geluidhinder op de aanvliegroutes van Schiphol nauwlettend in de gaten houden. Dat schrijft de stichting Oegstgeest Zonder Vlieghinder (OZV) aan Provinciale Staten, in reactie op het coalitieakkoord.

Maar liefst tien hoopvolle partijen kwamen eind februari naar een verkiezingsdebat in Oegstgeest, met hinder van Schiphol als het belangrijkste onderwerp. Een veelzeggend aantal, aangezien de partijen hadden afgesproken alleen aan de belangrijkere verkiezingsdebatten mee te doen. En ook over de uitkomst - het provinciebestuur zou zich ook serieus gaan bemoeien met dat vliegveld net ten noorden van de provinciegrens - bestond geen misverstand.

In het onlangs gepresenteerde coalitieakkoord ziet OZV daarvan echter geen letter terug. Wel staat erin dat de provincie het aantal nachtvluchten in Rotterdam wil terugdringen en de hinder van het vliegveld daar zoveel mogelijk wil beperken voor omwonenden door de huidige situatie als bovengrens te hanteren. ,,Wij vragen u deze uitspraken ook explicite voor Schiphol te doen en nader te concretiseren’’, schrijven de OZV en de Werkgroep Geluid Kaag en Braassem in een brief aan de Statenleden te richten om ze nog eens aan hun beloften te herinneren.

De stichting vraagt de provincie bij het Rijk te vragen om herziene aanvliegroutes, om een ’krachtige en actieve opstelling tijdens Schipholgerelateerde overleggen’ en om samen een beter meet- en registratienetwerk.

Toevoeging redactie vlieghinder.nl, van onze sitehttps://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/coalitieakkoord-provincie-biedt-ruimte-voor-meer-vluchten-naar-rotterdam-ai:

Bekijk bericht op "leidschdagblad.nl - 27-08-2019"

Reacties op dit bericht