Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aan de leden van de Eerste en Tweede Kamer: Stop de wantoestanden in de luchtvaartsector

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1804 
|
 secure.avaaz.org 
me_vliegtuig_IMG_0712.jpg

Waarom is dit belangrijk

Als ernstig bezorgde burgers vragen wij u om een parlementaire enquête te starten naar de wantoestanden in de luchtvaartsector. Onze gezondheid leidt ernstig onder zowel het lawaai als de forse luchtvervuiling veroorzaakt door vliegtuigen. De sector werkt al tientallen jaren met sterk verouderde en onjuiste modellen en gegevens. Tussen 1990 en 2009 heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zelfs alle rapporten die negatief waren over de groei van Schiphol zodanig gemanipuleerd dat groei toch werd toegestaan. Toch blijft de luchtvaartsector groeien en komen er zelfs meer vliegvelden bij. Het is hoog tijd dat een rustige, schone en veilige leefomgeving voor ons en respect voor de stilte‐ en rustgebieden in de natuur de hoogste prioriteit krijgt.

We worden ziek van vliegtuiglawaai, krijgen hartaanvallen en andere ziektes. We gaan er sneller van dood. We slapen er slecht door, ook als we er niet wakker van worden. Om 6.00 uur slaapt bijna iedereen van ons. Toch mogen vliegtuigen al vanaf 5.00 starten. Vrachtvliegtuigen mogen zelfs de hele nacht door vliegen. We hebben een 24‐uurs economie, maar er is niemand die erover nadenkt wanneer we in rust kunnen slapen en uitrusten.

Teken zodat we in stilte en rust kunnen slapen en wonen.

Kinderen hebben leer‐ en aandachtsproblemen en hun geheugen gaat achteruit door het lawaai van vliegtuigen. Dit bleek uit onderzoek dat gedaan is voor en na de start van het nieuwe vliegveld van München begin 2000. Ook op de website van de overheid staat dat kinderen o.a. leerproblemen kunnen krijgen door vliegtuiglawaai.Toch mag de luchtvaartsector steeds weer enorm doorgroeien.

Teken voor de gezondheid, het welzijn en de toekomst van kinderen.

Wij en de natuur worden vergiftigd door de uitlaatgassen en stoffen van vliegtuigen (o.a. ultrafijnstof/PM2,5). Deze giftige stoffen worden zelfs op meerdere kilometers van vliegvelden gevonden. Deze uitlaatgassen lijken erg op die van diesel auto's en vrachtwagens, alleen zijn ze veel schadelijker voor de gezondheid. In veel steden zijn milieuzones. Diesel auto's mogen de stad niet in, omdat ze de lucht zo erg vervuilen. Terwijl boven onze hoofden hetzelfde en zelfs erger wordt gedaan door vliegtuigen. Met de extra laagvliegroutes t.g.v. Lelystad krijgen we zelfs een dubbele laag vliegtuigen en vervuiling over ons heen.

Teken zodat we gezonde lucht hebben om van te leven

Echte stilte en rust is moeilijk te vinden in Nederland. Vliegtuigen vliegen zelfs over de stilte en rustgebieden in de natuur. Meer dan de helft van de stiltegebieden in Noord‐Holland zijn verdwenen. Met de komst van vliegveld Lelystad raken we nog meer stiltegebieden kwijt.

Teken voor rust en stilte in natuurgebieden.

De onrechtmatige groei van Schiphol leidt nu zelfs tot het nieuwe vliegveld Lelystad. Er zijn zelfs meer vliegvelden in Nederland die maar blijven groeien en waar omwonenden alle overlast moeten accepteren. Rotterdam en Eindhoven zouden kleine zakelijke vliegvelden hebben, maar Eindhoven, had vorig jaar al 4,7 miljoen passagiers! Ook de vliegvelden van Maastricht en Eelde blijven groeien, terwijl veel mensen hier tegen zijn.

Teken zodat er een parlementaire enquête komt die een eind maakt aan deze wantoestanden.


Vliegtuigen maken wolken (hoge bewolking). Dit blijkt de opwarming van de aarde veel meer te versnellen dan de C02 uitstoot. En wij hebben veel minder zonnige dagen!

De vervuiler betaalt.....NIET! De luchtvaartsector betaalt al jaren geen belasting voor onder andere hun vervuilende brandstof. Terwijl wij zelfs nog meer belasting moeten gaan betalen voor onze groente en fruit! De lobby van deze sector is zo machtig dat ze zelfs buiten de klimaatakkoorden van Parijs zijn gebleven terwijl zij 1 van de grootste vervuilers gaan worden gezien hun enorme groei.

Teken zodat elke vervuiler betaalt. Ook de luchtvaartsector!

Al tientallen jaren worden alle beloftes met betrekking tot het beperken van de overlast door vliegtuigen verbroken. Steeds weer worden nieuwe limieten gesteld. En steeds weer worden deze verbroken. Dit heet nu zelfs schiphollen. De enige die ondanks alle onjuiste rapporten mag groeien is de luchtvaartsector.

Teken zodat politici kiezen voor ons, onze gezondheid en onze natuur.

Lees de volledige tekst en teken de petitie via onderstaande link.


Dr. K. Weijer
Voorzitter Platform Vliegoverlast Amsterdam
www.vliegoverlast.nlBekijk bericht op "secure.avaaz.org"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Uiteraard getekend !


Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Een uitstekend initiatief, maar als ik naar het tempo kijk, gaat ook deze petitie de 40.000 niet halen, Die 120.000-180.000 (afhankelijk van welke leugens je wil geloven) ernstig gehinderden (let wel, ernstig!) zijn blijkbaar te beroerd om een petitie te tekenen. Werpt dat de vraag op hoe ernstig, ernstig is?
Overigens, uiteraard getekend!

Geplaatst door thijs uit Heiloo

Weten al die gehinderden wel dat deze petitie er is? Ik heb hem ook doorgestuurd naar mensen die zich bij de gehinderden mogen voegen en die wisten tot op dat moment nog niet van het bestaan van deze petitie.
Misschien moet er wat meer kenbaarheid aan gegeven worden door andere platformen.

Geplaatst door gerard

Groot probleem is dat het een groot deel van de niet-gehinderden worst zal zijn wat er gebeurt rond de luchtvaartsector. Als men maar goedkoop kan blijven vliegen. Dat is heel anders dan met de recente insectenpetitie dat in potentie iedereen raakt en daarmee wel landelijk dekking heeft.

Geplaatst door anoniem uit castricum

Ik heb de petitie getekend en gedeeld op facebook en op mijn twitteraccount (1000 volgers!!!). Benader de politiek, kranten etc. Kom op jongens. En nu even de schouders eronder!
Genoeg is genoeg!

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ik heb het NHD/Dagblad Kennemerland gevraagd om hier aandacht aan te geven.

Geplaatst door thijs uit Heiloo

Ik het de petitie doorgestuurd naar andere vliegtuig overlast platforms.
hoe heet de club die zich in Lelystad verzet ook al weer? dan stuur ik hem daar ook nog aan door.
Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Prima initiatief, maar met een petitie is afdwingen van een Parlementair onderzoek helaas niet van vanzelfsprekend: na het aanbieden van de meer dan 40.000 nodige handtekeningen gaat dit verzoek eerst naar een (door de VVD voorgezeten) commissie. Zo werd destijds al een Energiepetitie eenvoudigweg afgeserveerd en alle indieners hadden het nakijken.

Juridisch gezien lijkt het daarom verstandig en zeker aan te bevelen om de mogelijkheden van de nieuwe Omgevingswet uit te buiten.

Door o.a. de G 32 gemeenten wordt namelijk gewezen op de clausule om de rechter in te schakelen, wanneer via burgerparticipatie naar voren gebrachte argumenten onvoldoende in de Nationale (NOVI), Provinciale en lokale Omgevingsvisies doorklinken.

Juist in deze beleidsvoorbereidende en sturende visies ligt een kans, mits ook eens buiten de bestaande kaders van de ORS en BRS de zaak wordt opengebroken.

Het is daarbij goed om te bedenken dat van de noodzakelijke omslag in de attitude van politici, bestuurders en ambtenaren almede bovengenoemde kans voor het burgerbelang nog bitter weinig terecht is gekomen!


Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Dank Wim,
Ik heb ze gemaild. Alleen de club in Biddinghuizen niet, daar kon ik geen contacgegevens vinden zonder op allerlei sites in te loggen.

Van de voorzitter van vliegoverlast.nl heb ik al een reactie gekregen, de petitie staat nu op hun website.

Mocht iemand ander nu ook nog een vereniging weten, breng ze op de hoogte van de petitie!

Geplaatst door Wim uit Castricum

Thijs, de mijnheer die de website in Biddinghuizen beheerd, daarvan is het mailadres .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Geplaatst door Mariska van der Vaart uit EPE

Hoe meer we van ons laten horen hoe beter!


Geplaatst door Thijs uit Heiloo

@wim: ik heb hem gemaild.
@mariska: heb je deze vereniging op de hoogte gebracht?

Geplaatst door Wim uit Castricum