Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aalsmeer: twaalf kiesmannen voor Omgevingsraad Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 984 
|
 aalsmeer.nl 
gh_aktie_12u30.jpg

Dinsdagavond 11 november 2014 zijn alle 12 kiesmannen voor Aalsmeer voor het eerst bij elkaar geweest in het gemeentehuis van Aalsmeer. Naast dat zij kennis met elkaar gemaakt hebben, hebben ze ook gelijk afspraken gemaakt over de vergaderstructuur en het informeren van de achterban.
De luchthaven Schiphol is aan de ene kant een economische motor van de omgeving maar heeft ook grote invloed op de leefomgeving. De Omgevingsraad Schiphol is de plek waar alle partijen en vraagstukken bij elkaar komen om over de balans tussen economie en leefbaarheid te onderhandelen, informeren en consulteren.

Hoe ziet de Omgevingsraad Schiphol eruit?
De Omgevingsraad Schiphol bestaat uit een College van Advies en een Regioforum. Deze twee organen hebben elk een eigen taak en werkprogramma en samenstelling. Het College van Advies en het Regioforum staan onder leiding van één voorzitter. Het hoofddoel van het College van Advies is onderhandeling en advisering over de strategische kaders van de ontwikkeling van Schiphol en omgeving. De focus bij het Regioforum ligt vooral op de informatievoorziening en de bredere dialoog over de ontwikkelingen in de omgeving van Schiphol.

Wethouder Tom Verlaan: ‘Schiphol mag tot 2020 groeien naar 510.000 vluchtbewegingen. Dit houdt in dat het vliegtuiglawaai de komende jaren in Aalsmeer en de regio waarschijnlijk zal toenemen. Daarom is het voor de gemeente Aalsmeer belangrijk om een goede bewonersvertegenwoordiger te hebben. Ik ben trots op alle wijkoverleggen en belangenvertegenwoordigers die zich ingezet hebben om de laatste tijd handtekeningen te verzamelen. Door deze ingezamelde handtekeningen heeft Aalsmeer nu twaalf kiesmannen.’

Hoe nu verder?
In totaal hebben ruim 100 bewonersorganisaties (in het hele gebied rondom Schiphol) zich geregistreerd bij de Omgevingsraad Schiphol. Deze bewonersorganisaties geven hiermee aan dat ze mee willen praten over de ontwikkeling van Schiphol en omgeving.

Op 17, 18 en 19 november vinden verkiezingsvergaderingen plaats waarin de tien clustervertegenwoordigers en hun eventuele plaatsvervangers gekozen worden. Zo snel mogelijk na de 19e wordt de uitslag bekend gemaakt. De tien clustervertegenwoordigers nemen plaats in het Regioforum. Drie van deze tien clustervertegenwoordigers zitten uiteindelijk in het College van Advies. Een clustervertegenwoordiger wordt gekozen voor vier jaar.

Bekijk bericht op "aalsmeer.nl"

Reacties op dit bericht