Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zwanenburgers ongerust na taxibaanincident Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 893 
|
 IJmuider Courant 
Zwanenburgers ongerust na taxibaanincident Schiphol

ZWANENBURG - Onder de bewoners van Zwanenburg en Halfweg is de onrust over hun veiligheid toegenomen na het taxibaanincident op Schiphol. De dorpsraad wil hierover een gesprek met de luchthaven.

,,Hebben onze dorpen gevaar gelopen? Hoe kon het gebeuren en wat wordt er aan gedaan om herhaling te voorkomen? Dat willen we graag van de luchthaven weten zodat we daarna onze inwoners beter kunnen informeren’‘, legt Eef Haverkort het doel van het gesprek uit. Binnen de gezamenlijke dorpsraad van Zwanenburg en Halfweg is Haverkort de Schipholdeskundige.

Vorige week woensdagavond moest een KLM-toestel met als bestemming Warschau opstijgen vanaf de Zwanenburgbaan in noordelijke richting. De twee piloten van de Boeing 737 taxieden keurig richting het begin van de startbaan, maar stegen niet op vanaf de startbaan maar de parallel gelegen taxibaan-B.

,,Juist omdat die onderzoeken nog lopen, stellen we ons terughoudend op. We weten niet of onze dorpen gevaar hebben gelopen. Je moet niet alleen kijken naar een mogelijke botsing op het Schipholterrein zelf, maar ook naar eventueel een later probleem bij de start’‘, verduidelijkt Haverkort. De bewoners zijn vooral bang dat een toestel na problemen bij de start op het dorp neerkomt.


Reacties op dit bericht