Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zwanenburg vraagt om inkrimping vliegproef

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 726 
|
 Haarlems Dagblad 
Zwanenburg vraagt om inkrimping vliegproef

ZWANENBURG -  De dorpsraad Zwanenburg-Halfweg heeft er bij minister Eurlings (verkeer) op aangedrongen dat hij geen toestemming moet verlenen voor een proef met gelijktijdig starten van de Polderbaan en de Zwanenburgbaan met een vaste, op instrumenten gevlogen route.

De bezwaren zijn verwoord in een brief, die naar de bewindsman is gestuurd. Wethouder Bezuijen (Schipholzaken) kondigde afgelopen week ook al aan dat de gemeente Haarlemmermeer bezwaar heeft tegen de opzet van de proef. De luchtvaartpartijen willen tussen 13 maart en 31 oktober ongeveer 15.000 startbewegingen vanaf de Zwanenburgbaan afwikkelen in plaats vanaf de Polderbaan. ,,Het gemiddelde aantal vluchten op de Zwanenburgbaan per maand zal dan van ongeveer 2200 naar ongeveer 4200 stijgen’’, zegt Eef Haverkort van de dorpsraad. ,,Zwanenburg-Oost, Badhoevedorp, Lijnden en delen van Amsterdam-West en Amstelveen zullen daardoor een flinke toename van hinder ervaren.’’ Dat geldt volgens hem ook voor het centrum van Zwanenburg en omgeving.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Eef Haverkort, wat denkt U van een uitruil met de meerdere nachtvluchten die straks, bij de verlenging van het nachtregime, extra over Spaarndam gaan, zodat u nog een half uurtje langer kunt slapen? Dat is toch duidelijk in het voordeel van uw regio? Dat is toch wel wel een vriendendienst waard? Of kiest u er voor om toch liever zo veel mogelijk herrie elders dumpen al het even kan? Geven én nemen...

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ik teken voor 4200 vluchten per maand van en naar de Polderbaan en geen nachtvluchten.

Geplaatst door Olav uit Castricum

Gerard

"Minder overlast van vliegtuigherrie. Dat is het uitgangspunt van een aantal hinderbeperkende maatregelen die Schiphol vanaf 13 maart doorvoert. Deze maatregelen vloeien voort uit de Tafel van Alders, een overleg tussen het Rijk, lokale en regionale bestuurders, bewonersvertegenwoordigers en de luchtvaartsector. De Alderstafel adviseert het kabinet over de balans tussen de groei van de luchtvaart op Schiphol, de hinderbeperking en de kwaliteit van de omgeving." Zo schrijven ze in Abcoude.

Eef Haverkort is lid van de VGP, dat, evenals de wethouder Schipholzaken van de gemeente Haarlemmermeer en met bekende omwonenden uit Zanenburg-Halfweg, zitting heeft in de commissie Alders.

Misschien zullen we nog zien dat echt gebeurt wat je ironisch schrijft, dat gemeenten, bewoners en VGP (Castricum) aan de Alderstafel onderling coalities gaan vormen, naast die convenanten met Schiphol? Of zijn die afspraakje, zittingen en inspraak luchtspiegelingen die belanghebbenden in elkaar hebben gezet om de noodzaak van een fundamentele aanpak door politiek verantwoordelijken te voorkomen. Dan kan je rustig afspreken wat je elders gaat afbreken- want in werkelijkheid betekent het helemaal niets.

Zoals de professoren zeggen, misschien word je hier wel zieker van, dan van dat beetje hoge bloeddruk?