Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Zuid-Holland tikt Bezuijen op vingers

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 491 
|
 Haarlems Dagblad 
Zuid-Holland tikt Bezuijen op vingers

Haarlemmermeer -  De provincie Zuid-Holland gaat wethouder Michel Bezuijen op de vingers tikken voor de manier waarop hij aan de Alderstafel het initiatief heeft genomen voor een mogelijke verlegging van de vliegroutes waardoor de Bollenstreek meer vliegtuigen te verwerken krijgt. Zijn uitlatingen daarover zijn ‘niet productief’ voor de gebiedsuitwerking, vinden Gedeputeerde Staten.


Bezuijen heeft aan de Alderstafel, die over een klein half jaar met een voorstel moet komen over de ruimte voor Schiphol op middellange termijn, het initiatief genomen om te kijken of de uitvliegroute tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp niet kan vervallen in ruil voor meer vliegtuigen over de Bollenstreek. Hij hoopt zo de woningbouw in Hoofddorp-west veilig te stellen, die nu gevaar loopt vanwege (toekomstig) vliegtuiglawaai.

De betrokken gemeenten in de Bollenstreek en de Leidse regio toonden zich verbolgen omdat Bezuijen ook namens hen aan die onderhandelingstafel zit, maar niet met hen tevoren overlegde over dit plan. Ze ‘respecteren de dilemma’s waar Haarlemmermeer mee kampt’, liet de Leidse wethouder John Steegh hem weten. ,,Maar dat betekent niet dat u die eenzijdig op de Bollenstreek af kunt schuiven.’’ Bezuijen beloofde daarop beterschap ‘zodat de discussie open kan worden gevoerd’.


Reacties op dit bericht