Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Zorgmodel’ vliegbasis net iets beter

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 904 
|
 Tubantia 
‘Zorgmodel’ vliegbasis net iets beter

ENSCHEDE - Bij de toekomstige invulling van het terrein van de voormalige vliegbasis presteert het uitverkoren model zonder luchtvaart net een fractie beter dan de variant met vliegactiviteiten. Het verschil is met geraamde grondopbrengsten van respectievelijk 28,3 miljoen euro (geen luchtvaart) en 27,9 miljoen euro echter te verwaarlozen.

Dat bleek donderdag tijdens een bijeenkomst in Enschede, waar het grondontwikkelingsbedrijf Vliegwiel Twente Maatschappij de twee modellen presenteerde. Die worden nu overal ter visie gelegd en zijn de komende week onderwerp van debatten en, later, milieu-effectenrapportages (mer) en kosten-/batenanalyses. Volgende zomer wordt het uiteindelijke model gekozen.

Het concept zonder luchtvaart kwam tot stand via het zogenoemde interactieve T-Xchange-sessies van maatschappelijk betrokkenen. Het model draagt het stempel van De Twentse Basis, dat uitgaat van de komst zorg- en welzijnsinstellingen, toerisme, recreatie en natuurbehoud.

De gepresenteerde ‘compacte’ luchthaven heeft het grootste effect qua werkgelegenheid, uitgaande van 1,2 miljoen passagiers.

De ‘weging’ van de modellen gaat uit van economische (40%), financiële en milieu-effecten. Dat samenspel gaf het plan zonder luchtvaart uiteindelijk de hoogste score.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Mooi wel dat ze in het oosten van het land al een stuk slimmer zijn dan de dwazen die het beleid rond Schiphol maar blijven handhaven.

Laten we dat zorgmodel ook eens loslaten op Schiphol, ik garandeer dat de verschillen velen malen groter zijn.

Denk daarbij ook nog es een keer aan de mogelijkheden buitengaats voor de economie en de optelsom is werkelijk schokkend.

Maar nee, verandering is eng en dus houden we kosten wat het kost vast aan het model van expansie en groei. Als je ‘ze’ de keuze geeft tussen twee kilo lood en 1 kilo goud gaan ze voor de twee kilo lood, dat is wel twee keer zo zwaar en in volume net iets kleiner.