Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorgen om vogels bij uitbreiding vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1045 
|
 vroegevogels.vara.nl 
Zorgen om vogels bij uitbreiding vliegveld

De Natuur- en Milieufederatie Flevoland maakt zich zorgen over de gevolgen voor de vele vogels in de provincie als Lelystad Airport gaat uitbreiden. Dat liet de vereniging, die 24 ‘groene’ organisaties vertegenwoordigt, vrijdag weten.

De federatie wil duidelijkheid over de consequenties die een aanvliegroute over het natuurgebied de Oostvaardersplassen heeft voor de tienduizenden trekvogels in het gebied. Ook wordt gevreesd voor het risico van ‘vogelaanvaringen’.

Zolang de gevolgen voor de Oostvaardersplassen niet helder zijn, kan de vereniging het advies over de uitbreiding van het vliegveld niet volledig steunen.

Bron: ANP


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit NULL

Wat er met de vogels gebeurd is pas nog in het nieuws geweest.
Die worden gewoon afgeschoten of vergast!!
Verder zal het vlieglawaai in weide omgeving alleen maar toenemen en zal het niet bij die enkele klacht uit Dronten blijven.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De luchtvaartsector (Schiphol) heeft niets met dieren op. Ze worden net als mensen die klachten indienen, gezien als vervelend.
In Flevoland is een 'natuurreservaat' van redelijk voormaat. Daar broeden vogels.
Verwacht men dat de vogels rekening gaan houden met al die vliegtuigen die mogelijk Lelystad-airport gaan aandoen?
Men leert dus helemaal niets van de situatie bij Schiphol, of is gewoon asociaal gedrag aan het vertonen. Zo sloopt de sector beetje bij beetje, een mooi stukje Nederland af.
Enkel voor het geld!