Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorgen bij CDA over vliegveld Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 914 
|
 rtvoost.nl 
Zorgen bij CDA over vliegveld Twente

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok moet flink de regie nemen om ervoor te zorgen dat de plannen geen vertraging oplopen. Dat wil Martin Reesink van de CDA fractie in de Provinciale Staten. Twee weken geleden bepaalde een rechter in Almelo dat er over een jaar niet meer gevlogen mag worden. Nu kan dat nog wel omdat nog steeds de bestemming militair vliegveld op het terrein zit. Door de uitspraak van de rechter zullen de provincie en de gemeente Enschede een nieuwe vergunning aan moeten vragen voor een luchthaven. Dat is een onverwachte streep door de plannen en levert waarschijnlijk vertraging op. Dat de CDA fractie zich nu openlijk zorgen maakt is opvallend. De fractie zag eerder nooit een vuiltje aan de lucht.

Vergunning niet enige kink in de kabel
Naast de nieuwe problemen rond de vergunning heeft de provincie ook last van stroperigheid in Brussel. De Europese Commissie moet bepalen of de tientallen miljoenen die de provincie samen met de gemeente in het vliegveld stopt geen onterechte staatssteun is. Het oordeel van de Commissie is ontzettend belangrijk voor het slagen van de aanbesteding maar er komt waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2013 duidelijkheid.

Dat is relatief laat omdat de aanbestedingsprocedure al over twee weken wordt afgerond. De provincie wil graag dat de exploitant die dan de voorkeur krijgt er voor zorgt dat er begin 2014 gevlogen kan worden vanuit Enschede.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Arme Twentenaren , Universiteit Amsterdam: Het is niet rendabel te maken. Ook ligt er een duits vliegveld net over de grens ... kapitaal verspilling dus. Ik dacht dat het CDA het begrip Rentmeesterschap kende?