Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zorg college over plannen luchtvaart

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 852 
|
 Haarlems Dagblad 
Zorg college over plannen luchtvaart

HOOFDDORP -  Eerst zien en dan geloven. Zo reageert het Haarlemmermeerse college op de Luchtvaartnota van minister Camiel Eurlings. ‘Als het rijk daar niet goed bovenop gaat zitten’, vrezen B en W dat er ‘weinig terechtkomt’ van de uitplaatsing van 70.000 vluchten de luchthavens van Lelystad en Eindhoven en alle experimenten met andere vliegroutes om de overlast te beperken

Over het algemeen is het college wel te spreken over de koers van het kabinet, met één belangrijke uitzondering: de reservering voor een tweede Kaagbaan. Als die er komt, wordt Rijsenhout onleefbaar door de overlast. En zo lang die baan er kán komen, komt door het verbod op woningbouw de leefbaarheid steeds verder onder druk te staan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Ik heb ook zo'n zorgen over de plannen van de luchtvaart. Heel Nederland wordt onbewoonbaar verklaard. In Noord-Holland, in de getroffen gebieden is het al zover! Niet meer om uit te houden!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Zo is dat Els !
Er ligt in de Raad van gem. Haarlemmermeer wel een motie: Indien 1 baan er bij, dan ook een baan er af !

Geplaatst door Els uit Castricum

Ja Jan en worden we daar wijzer van? Van deze motie?
Echter, ik vertrouw er op dat de recessie, de brandstoftekorten en dus het stijgen van de prijzen, de gigantische klimaatproblemen en het bewustwordingsproces ons wèl gaan helpen. Er komen steeds meer mensen, die het niet meer normaal vinden om maar het vliegtuig te pakken voor elk wissewasje. Maar we moeten nog geduld hebben en onze slapeloze nachten, onze verstoorde dagen en afgenomen stilte voorlopig 'accepteren' met de moed der wanhoop.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Els, Ik ben het geheel met je eens, Maar intussen moeten we nu aan de andere kant, van de politiek dus, ook alert blijven, dat het intussen niet helemaal de spuigaten uitloopt.... (Als is het op vele plaatsen al ver over de limiet!)
Bij het grote publiek heerst nog veel onwetendheid en hypocrisie. Daarom is BLRS nu met media, en journalisten bezig !