Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zijn er te veel ganzen? Nee, er zijn te veel vliegtuigen.

 |
 Geplaatst door: Kees-W 
 |
 Bekeken: 1401 
|
 NRC/Handelsblad 
Zijn er te veel ganzen? Nee, er zijn te veel vliegtuigen. Download het gehele artikel 'Zijn er te veel ganzen? Nee, er zijn te veel vliegtuigen.'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Stel dat men toch begint met de ganzen massaal te vergassen. Hoe lang moet men daar dan mee door gaan, zolang de Haarlemmermeer een aanzuigende werking op deze trekvogels heeft?

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Reeds sinds de jaren '70 van de vorige eeuw is bekend dat de huidige positie van Schiphol onhoudbaar is: teveel mensen, teveel vliegverkeer, te veel risico's.

Desalniettemin zijn er té krachtige geldstromen die voorkomen dat er gehandeld wordt; dit gaat zelfs zó ver dat Verkeer en Waterstaat stelt dat een statistisch causaal model te weinig input heeft om getoetst te worden.

Vreemd, dit geldt voor geen enkel ander vliegveld.

De roep van Anne-Gine haalt het NRC maar helaas niet 'de publieke aandacht'. Kortgeleden hoorde ik Prem praten over een luchthaven in zee op de radio. Dat was het. Niets meer, niets minder.
De vliegoverlast die zovelen ondervinden is vergeleken met TVOH of GTST van geen enkel belang in 'de publieke opinie'. Naar ik hoop brengt Anne-Gine daar verandering in.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Goed geschreven artikel.

Wanneer zullen de politiek en parallel daaraan de sector, toegeven dat zij geld veel belangrijker vinden dan de veiligheid van mensen en dieren?