Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zeewolde: Argwaan over vliegroutes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2123 
|
 omroep flevoland.nl 
Zeewolde: Argwaan over vliegroutes

De gemeente Zeewolde zal er streng op toezien dat er niet alsnog vliegroutes van en naar Lelystad Airport te dicht bij het dorp komen.

Uit recent gepubliceerde conceptroutes blijkt dat toestellen van en naar het vliegveld Zeewolde op circa 600 meter hoogte ten noorden van de Gooiseweg passeren. Vooral de VVD en Leefbaar Zeewolde vrezen voor geluidsoverlast.

Volgens wethouder De Vries voldoen de conceptroutes aan de voorwaarden van Zeewolde dat de dorpskern moet worden ontzien. De gemeente zal er op hameren dat er niet alsnog een plan wordt gemaakt waarin vliegtuigen dichter bij Zeewolde komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Het zal niet lang meer duren en de gemeente Zeewolde zal met de Superprovincie (ofwel het Landsdeel ASA) en omliggende gemeenten tot samenwerking worden gedwongen. Om vervolgens nergens meer streng op toe te kunnen zien en alles uit handen te geven.

Bij Weesp en Muiden speelt iets dergelijks, want boven de te bouwen nieuwe woonwijk in de Bloemendalerpolder wordt het ook dringen geblazen op 600 m. hoogte. Verkeer voor de intussen beruchte Buitenveldertbaan, zeg maar de Meteobaan van de Alderstafels,zal daar het leefklimaat opfleuren. Reuring in de Metropoolregio met het schitterende Daily Urban System, gebouwd voor de Nieuwe Mens, de metromens!

Meer interessante informatie hierover voor wie toch iets anders wil is o.a. te vinden op: www.groenehart.nl

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Dit soort berichten verbazen me altijd enorm. We kopen nog geen paar sokken zonder eerst te googlen naar de mogelijkheden. En toch vergooit een gemeente het toekomstig woongenot van haar inwoners op basis van beloften waarvan internet bol staat van de voorbeelden dat die beloften niets waard zijn. En ja, de gemeente zal "streng toezien". Dat klopt ja, de gemeente zal ongetwijfeld toezien, of beter "toekijken" maar dan is het wel te laat. Heeft die vaak zo lakse en goedgelovige houding iets te maken met meewillen "in de vaart der volkeren" of zo? Of moeten we de gemeente Zeewolde de link naar deze website maar aanbieden?

Geplaatst door gerard uit NULL

Welke machtsmiddelen kan de gemeente Zeewolde dan inzetten als de vliegroutes uiteindelijk toch over de woonkern blijken te lopen? Er zijn meer gemeenten die dat gráág zouden willen weten..

Voor de gemeeenteraadsleden: voor landed verkeer zijn en komen er geen verplichte vliegroutes, men heeft in principe de vrijheid aan te vliegen waar het zo uitkomt. Bijvoorbeeld om de landingscapaciteit te maximeren. En landed verkeer hindert, vooral vanwege de tonaliteit (gieren, janken) van het geluid. Waarvan akte.