Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zeer sterke start 2014 voor de luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 832 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
Zeer sterke start 2014 voor de luchtvaart

GENÈVE - De internationale luchtvaart is 2014 uitstekend begonnen. Uit de cijfers die brancheorganisatie IATA woensdag bekend heeft gemaakt blijkt dat in januari het aantal passagierskilometers (Revenue Passenger Kilometers - RPK) wereldwijd steeg met een gemiddelde van acht procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Ten opzichte van december 2013 is de groei ook weer toegenomen. Topman Tony Tyler van IATA sprak woensdag over “een zeer sterke start”.

In 2013 groeide de luchtvaart wereldwijd ook, met 5,2 procent gemiddeld, waarbij de tweede jaarhelft beduidend beter was dan de eerste. In december 2013 bedroeg de groei 6,8 procent. In januari 2014 is de toename dus opnieuw hoger. Tyler wees er op dat de goede cijfers nu uit alle delen van de wereld komen, zowel uit ontwikkelde land als uit de opkomende markten.

Omhoog
De wereldwijde economische crisis die in 2008 begon, bleef het langste aanhouden in Europa en Amerika, maar de luchtvaart in beide werelddelen heeft intussen de weg omhoog gevonden. In Europa bedroeg de groei in januari 6,4 procent, in Noord-Amerika 3,5 procent. Koplopers blijven de maatschappijen in het Midden-Oosten die 18,1 procent meer passagiers vervoerden en Asia-Pacific waar de groei acht procent was.

Absolute uitschieter was de binnenlandse markt in China die in januari groeide met 20,1 procent.

Van onze redactie


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Lang leve de Co-2 uitstoot en die van meerdere gassen in de hogere luchtlagen.