Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Zaanstad: Schiphol mag groeien tot half miljoen vluchten per jaar

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 809 
|
 NHD 
Zaanstad: Schiphol mag groeien tot half miljoen vluchten per jaar

Zaanstad -  Schiphol mag groeien tot een half miljoen vluchten per jaar, maar meer niet. Dat is in het kort de reactie van Zaanstad op de eerste planologische stap die Schiphol heeft gezet voor uitbreiding van de capaciteit.

De luchthaven verwerkt nu 420.000 vluchten per jaar. In de toekomst wil de luchthaven dat laten groeien tot 600.000 vluchten. Om die groei mogelijk te maken wordt nu een milieu effect rapportage (mer) gemaakt. Zo’n mer is de eerste stap in de procedure voor uitbreiding. Er worden een aantal mogelijkheden geschetst. Een waarin Schiphol maximaal groeit, een waarin de capaciteit beperkt blijft tot 500.000 en een tussenvorm.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Er wordt in een doorkijkje naar de toekomst (VROM) al gesproken over éénmiljoenzevenhonderdduizend vluchten in 2085. Vluchten. Onze kinderen moeten dus vluchten, zolang het nog kan. Ik zal het mijn kinderen, hoog opgeleid, toch echt adviseren. Dit land wordt onleefbaar gemaakt. Absurd. En de recente plannen spreken al weer over 650.000. Terwijl ze het plafond van 600.000 nog niet eens binnen hebben. Verwende apen daar, die sectorjongens. Wát een arrogantie. Wát een kortzichtigheid.