Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Woningen slopen

 |
 Geplaatst door: Kees-W 
 |
 Bekeken: 800 
|
 Elsevier 
Woningen slopen Download het gehele artikel 'Woningen slopen'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Het slopen van mijn woning hoeft niet op een lijst te komen staan, dat gebeurt vandaag of morgen vanzelf.
Op 30 juni kwam om half drie een joekel van een Boeing aanvliegen, naar mijn mening lager dan die achterlijke 600 m. en die maakte met brullende moteren een zodanig geluid, dat ik eens even ging kijken. En tegelijkertijd kwam er van links vrolijk ronkend een helikopter aanvliegen.
De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft me het volgende uigelegd:
Het gebied rond Schiphol vanaf Schagen, Rotterdam ,Harderwijk en de Noordzee wordt door Schiphol gecontroleerd op de vliegbewegingen. Echter alles wat onder de 450 m. ligt en wat boven de 2000m. ligt, niet
En in het gebied van die 450 m. mag alles vrolijk rondvliegen. Ook in de luchtfile, die inmiddels in ons gebied is ontstaan. Elke minuut een vliegtuig en ja hoor, een helikoptertje en een rondvluchtje, mag daar gezellig onder door vliegen, 250m. à 300m. verschil tussen dit alles, IS NIET GEVAARLIJK. Wie bedenkt dit eigenlijk????
Velen hebben dit voorval in Castricum zien gebeuren en er is dagen over gesproken. Telefoongesprekken waren op dat moment niet te voeren in een straal van 200 m.
Dus ik zit vanaf dit moment met een paraplu op, in huis, om de boel op te vangen. En ondertussen denk ik waar ik dan ga wonen, wellicht naast die mijnheer van dit bovenstaande artikel, dan weet ik, dat ik goed zit.

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Weet u.......ik krijg er opeens zo'n zin om
deze foto van de heer de Zeeuw uit te printen.
Niet ondat ik de heer in kwestie zo
aantrekkelijk vindt of zo.........MAAR OM ER
DARTPIJLTJES OP TE MIKKEN !!!!!!!!
Geeft u a.u.b. ook een foto van Gerlach
Cerfontaine en Melanie Schultz! Wat zal ik
me vermaken (vooral als er weer zo'n enorme
herriebak over mijn dak scheert)!

Geplaatst door leo uit de kwakel

Slopen?

Zullen we hier ( meetpost 10: Aalsmeer ) - zie website
dan maar beginnen...


Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Ongelooflijk wat deze salonsocialist allemaal beweert: Zurich is t.o.v. Schiphol een kwaliteitsluchthaven! En over die tolerantiegrens t.o.v.het buitenland: Ja heer de Zeeuw daar wordt de herrie over het algemeen juist berekend! Hier gebeurt dat nog steeds niet, ondanks dat sinds 1997
al bekend is,dat er grote verschillen bestaan tussen de gemeten en berekende waarden. (NLR CR 97263L 1997)De herrie is hier zeer waarschijnlijk heviger dan in het buitenland, zodat mensen ook meer klagen hier.

Jan Griese secr PLRS

Geplaatst door Flipje uit Betuwe

De PvdA is groot voorstander van een groot Schiphol. Dat is allang besloten in de achterburelen van de PvdA en is ook geen vrije kwestie. Vandaar dat van Gijzel zijn mond moest houden. Weet u wie nog meer zijn mond houdt? Ja juist, onze Samsom, de man die zo graag vooraan stond bij milieukwesties. Dat is ook de reden dat ze andere mensen naar voren hebben geschoven. Eens kijken of hij bij de volgende kwestie ook radioaktief is geworden.
Nee hoor, het is allang bedizzeld. En wie nog er nog in gelooft, nou die heeft een mooi geloof.
O ja, welke partij heeft ook alweer de burgemeester van Castricum geleverd?

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Flipje, Je bent welwat stellig w.b. de PvdA
Inderdaad hadden de regenten als Melkert de zaak dicht getimmerd. Er lijkt ....een andere wind te waaien bij de PvdA. Uiteraard eerst zien en dan geloven.
Een partij, die haar beginselen verkwanseld looopt vroeg of laat tegen de lamp.
Jan Griese PLRS

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Helaas ben ik het gevoelsmatig nogal eens met de heer Flipje uit de Betuwe.
Men komt niet verder dan het af en toe een vraag stellen in de kamer, van een lobby is helemaal niets merkbaar noch van gedegen onderzoek binnen de PvdA. Van anderen partijen is al helemaal niets te verwachten. Het CDA blijft krakelen over normen en waarden zonder ook maar iets concreets daarbij te benoemen (laat ze van de luchtvaart een voorbeeld maken?), de VVD zit verstrikt in de lobby die beweert dat de luchtvaart en dan met name de groei essentieel zijn voor onze economie.
Van de linkse partijen wil de SP zelfs niet in een regering zitten en heeft Groen Links weinig in de melk te brokkelen. Het standpunt van D66 is me niet geheel duidelijk maar doet geloof ik niet meer ter zake.
Hebben we nog een paar splintergroepering die leven van populisme en die zijn voor asfaltering van geheel Nederland, of het nou voor auto’s is of voor vliegtuigen.

Kortom, als er politiek gezien weinig gebeurt in Nederland aangaande de geluidsoverlast veroorzaakt door Schiphol, welke waarde hebben evaluaties dan nog? De overheid evalueert zichzelf en de ambtenaar die toegeeft dat hij niet kan rekenen (V&W) moet nog geboren worden.

De commissie Eversdijk hoeft van mij niet te lobbyen. De enige fiducie die dan overblijft is vertrouwen in de verscheidene platforms. Indien die een lobby op gang kunnen brengen die het belang van de evaluatie (de echte evaluatie, niet de “verbouwde” conclusies van V&W die zullen volgen) kunnen benadrukken.