Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Winst Schiphol gestegen, maar verlies op vliegverkeer

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 625 
|
 Haarlems Dagblad 
Winst Schiphol gestegen, maar verlies op vliegverkeer

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol heeft over de eerste zes maanden een winst geboekt van 69 miljoen, tegen een 22 miljoen in dezelfde periode in 2009. Ondanks die winst, heeft Schiphol zorgen. Op de afhandeling van passagiers is namelijk verlies geleden (wel winst op vastgoed en de winkels).

Dat komt omdat de tarieven eerder waren verlaagd en nu bevroren. De beveiligingskosten rijzen ook de pan uit en de aswolk heeft de luchthaven ruim 15 miljoen euro gekost. Het aantal passagiers op Schiphol is onadnks de aswolk met ruim één procent gestegen, terwijl de vracht met 22 procent toenam. Over heel 2010 rekent Schiphol op een nettoresultaat van 160 miljoen.

President-directeur Jos Nijhuis is redelijk tevreden. ,,De in gang gezette reorganisatie verloopt volgens plan. Er is, ondanks het negatieve effect van de aswolk, per saldo groei in het aantal passagiers en de luchtvracht. Onze consumentenomzet is meer gestegen dan de groei van de passagiersaantallen. Per passagier wordt dan ook meer besteed. De kwaliteit van de huurinkomsten van onze eerste klas onroerend goed portefeuille blijft op peil en aan de negatieve waardeontwikkeling lijkt een einde te zijn gekomen. Niet tevreden zijn wij met het verlies in onze Aviation activiteiten. Wij zijn in overleg met onze klanten over de wijze waarop we dit verlies in een redelijk positief rendement kunnen ombuigen. De tariefstructuur van de havengelden dient daarbij de ontwikkeling van onze Mainport te ondersteunen.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Economisch gezien is het simpel:

stoppen met vliegen stopt ook je verlies.

Voor winkeltjes met normale prijzen kan ik naar iedere willekeurige stad, voor vastgoed ga ik wel naar de familie Poot.

Geplaatst door gerard uit NULL

Volgens is dit al eerder vertoond.
Daarbij komt nog dat ieder buitenlands vakantiereisje in principe minder goed is voor onze economie. Het meeste in NL verdiende geld dat op vakantie wordt uitgegeven verdwijnt immers in het buitenland. Dat lijkt me niet wenselijk als dat op te grote schaal gebeurt.

Geplaatst door schiphol regio bewoner uit NULL

Aalegeiz
heeft Poot (zowel jr als sr) danwel ooit vastgoed gerealiseerd in de omgeving Schiphol? dacht het niet, deze heren zijn professionals in ..procederen.. en leven van de schadevergoedingen die ze soms -ontercht - via schikkingen verkrijgen, omdat partijen er liever vanaf zijn, is ook soms goedkoper..
en dat allemaal lekker uit Zwitserland, dus zonder hier bij te dragen aan belastingen etc
vooral Poor sr ziet overal samenzweringen, koopt hele krantenpagina's op en laat zijn eigen boeken drukken die hij aan iedereen ongevraagd verstuurd; zo creeër je je eigen wereld, koop je media aandacht [wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.] en val je "betaald" bestuurders en bedrijven lastig..

ooit heeft hij iets ontwikkeld, in jaren zestig, Eurowoningen en Centerparks; hoop toch niet dat dit soort handelen "voorbeeldgedrag" is, enige die hiervan beter worden zijn advocaten en kranten...

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

@SRB, We hebben geen belangen bij de Fam. Poot,maar er is echt wel wat gebeurd daar in die rechtzaken: Rechters die meineed pleegden en de LVNL die met een dubieus rapport/besluit kwam. Afgedekt door dure Schiphol en Landsadvocaten. Mogelijk komt die zaak nog eens tot klaarheid.