Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Winst Air France-KLM keldert

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 740 
|
 rtl.nl 
Winst Air France-KLM keldert

Air France-KLM is vorig jaar diep in de rode cijfers gedoken. In de periode april tot en met december sloeg het nettoresultaat om van plus 980 miljoen euro in min 442 miljoen euro.

Air France-KLM is vorig jaar diep in de rode cijfers gedoken. De interpretatie van de cijfers wordt bemoeilijkt doordat Air France-KLM overgaat van een gebroken boekjaar (van 1 april tot en met 31 maart) naar een kalenderjaar (1 januari tot en met 31 december). In de cijfers over geheel 2011 neemt het luchvaartconcern ook de resultaten van het eerste kwartaal van 2011 mee. Die waren echter al gepubliceerd in de resultaten over het vorige boekjaar (toen nog sprake was van een gebroken boekjaar).

Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern publiceert zelf over het kalenderjaar 2011 een nettoverlies van 809 miljoen euro. Een jaar eerder (geheel 2010 dus) bleef het verlies onder de streep nog beperkt tot 46 miljoen euro. Vooral de hoge brandstofprijs deed Air France-KLM pijn, maar ook de eurocrisis, de onrust in de Arabische wereld en de aardbeving en tsunami in Japan speelden een rol. De omzet groeide wel met 4,5% tot 24,4 miljard euro, maar dat was lang niet genoeg om de stijgende kosten van met name kerosine te compenseren. De brandstofrekening steeg met ruim 900 miljoen euro.


Reacties op dit bericht