Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wilt u meer weten over de geluidmeting van vliegtuigen? Kom naar de ‘Informatiemarkt over geluidmeet

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 945 
|
 Gemeente Aalsmeer 
Wilt u meer weten over de geluidmeting van vliegtuigen? Kom naar de ‘Informatiemarkt over geluidmeet

Op dinsdag 1 juli aanstaande organiseert de gemeente Aalsmeer samen met Schiphol van 19.00 tot 21.00 uur een informatiemarkt over NOMOS geluidmeetposten in het gemeentehuis van Aalsmeer. Deze posten meten het geluid dat geproduceerd wordt door vliegtuigen. Tijdens de avond krijgt u informatie over de geluidmeetposten, de manier waarop u inzicht kunt krijgen in de gemeten gegevens en de locaties waar de posten geplaatst worden.
Schiphol maakt gebruik van het Noise Monitoring System, ofwel NOMOS. Zij verstrekken de gemeten gegevens via de website http://nomos.schiphol.nl Schiphol heeft het NOMOS geluidmeetsysteem onder meer opgezet om informatie aan u te verstrekken over gemeten waardes van vliegtuiggeluid.

In Aalsmeer waren drie geluidmeetposten. Eén in de Beatrixstraat, één op het Praamplein en één in de Clusiusstraat. De posten in de Beatrixstraat en op het Praamplein zijn in het verleden verwijderd door bouwprojecten. In overleg tussen de gemeente Aalsmeer en Schiphol is door de gemeente Aalsmeer verzocht om de meetposten te herplaatsen op twee andere, meer geschikte locaties. Er is gezocht naar een locatie aan de Oosteinderweg (Waterwolftunnel) en naar een locatie in Kudelstaart (omgeving Mastweg).

Wethouder Tom Verlaan: ‘Het is belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Aalsmeer goede informatie krijgen over de geluidbelasting van vliegtuigen. Als op de Waterwolftunnel en bij de Mastweg een meetpost wordt geplaatst, zijn de posten goed over de Aalsmeer en Kudelstaart verdeeld waarbij aan de noordkant, in het centrum en aan de zuidkant van de gemeente geluid kan worden gemeten. Hierbij is ook rekening gehouden met aan- en uitvliegroutes.’
Klachten over geluidshinder?

Voor vragen en/of klachten kunnen inwoners terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen, bijvoorbeeld over het baangebruik, en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is bereikbaar via telefoonnummer (020) 601 55 55 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Laat u svp toch geen zand in de ogen strooien,
Het Nomos Meetsysteem werd door RIVM en TNO als verreweg inferieur beoordeeld aan Meetsysteem Luistervink. Dat gemeente Aalsmeer dat niet weet (?) Daarbij komt dat het Ministerie I en M. al jaren niet echt wil meten, alleen berekenen.. ver BLRS , waarbij St. SWAB stelt zich op het standpunt, dat Meten ten minste betrokken dient te worden bij de handhaving. Ook dit is de mening van RIVM (2006: Geluidsmonitor RIVM ! Fijn he dat Schiphol haar eigen geluidbelasting BEREKEND ... Luistervink meet hier te Amstelveen vaak meer dan berekend wordt. De rapporteur van Luistervink schrijft in zijn rapportages: De oorzaak is de niet correcte berekenings-formule van het ministerie.