Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wientjes onderzoekt mogelijkheden Luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1301 
|
 transport- online.nl Nagekomen van 27-0802014 
Wientjes onderzoekt mogelijkheden Luchthaven Twente

ENSCHEDE -Vanuit de wens om alle mogelijkheden te onderzoeken voor het voormalige luchthavengebied Twente hebben de gemeente Enschede en provincie Overijssel een commissie van wijzen ingesteld. Bernard Wientjes, tot voor kort voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, zal de commissie leiden. Dat maakten Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en burgemeester van Enschede Peter den Oudsten vandaag bekend.

Commissieleden
Overige leden van de commissie zijn Hilde Blank (directeur BVR adviseurs ruimtelijke ordening Rotterdam), Frans van Vught (Voormalig Rector Magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente, voormalig lid van het Innovatieplatform, thans top-adviseur bij de Europese Commissie) en Loek de Vries (voorzitter en CEO Koninklijke Ten Cate NV).

Haalbaar en wenselijk
De commissie zal gaan onderzoeken of en hoe de oorspronkelijke doelstelling voor het totale luchthavengebied, een economisch sterker en duurzamer Twente, nog steeds haalbaar en wenselijk is. Een ander gedeelte van het onderzoek spitst zich toe op welke invulling en rol dit vraagt van gemeente, provincie en Rijk. De commissie zal gaan zoeken naar mogelijkheden voor nieuwe activiteiten passend in het unieke groene landschap rond het terrein van de voormalige Luchthaven.

Initiatiefvoorstel
De commissie van wijzen is het resultaat van een initiatiefvoorstel, ingediend door de fracties van D66 en CDA in Provinciale Staten van Overijssel. Met uitzondering van de PVV kreeg het voorstel steun van alle fracties in Provinciale Staten van Overijssel. De gemeente Enschede stemt in met de instelling van de Commissie van Wijzen om in gezamenlijkheid een nieuw toekomstperspectief te schetsen. Vanuit de gemeenteraad Enschede en Provinciale Staten wordt een aantal vertegenwoordigers afgevaardigd om een klankbordgroep voor de commissie te vormen.

Advies naar raad en Staten
Het afgeronde advies van de commissie zal naar verwachting in oktober besproken worden in Provinciale Staten van Overijssel en de gemeenteraad van Enschede.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Zal mij benieuwen wat er uit de hoge hoed komt. Toch vliegen vanaf een luchthaven Twente?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

¨ commissie van wijzen ¨

De genoemde lieden hebben, denk ik, een plaat van 3 meter dik beton voor hun kop.
Hoeveel vliegvelden dienen er nog bij te komen in dit kleine land om het totaal onbewoonbaar te maken?
Elke provincie zijn eigen vliegveld?

Zijn er werkelijk geen andere mogelijkheden meer te bedenken om werk, en daarmee dus geld, op de plank te krijgen?

Commissie van wijzen?
Indien ze werkelijk ´wijs´ zouden zijn, kozen ze beslist niet voor een bedrijfstak die de wijde omgeving in de herrie / vervuiling en onveiligheid zet!

Schiphol is al meer dan genoeg ellende.
Straks Lelystad er nog bij.
En de andere luchthavens (vakantiecharters) die toch ook al overlast veroorzaken!

Nee, deze ´commissie van wijzen ´ denken op een makkelijke manier geld binnen te halen, vermoedelijk als zijnde aandeelhouder(s).........

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Ollie B. Bommel vindt dat het Vliegveld Twente er wel moet komen, dus Tom Poes verzin een list. En dat deed hij. Hij stlde voor dat een commissie van wijze mannen deze zaak nog maar eens goed moet bekijken en een aanbeveling doen. Ollie B. Bommel was daarmee heel tevreden want daardoor zal het ongetwijfeld wel goed komen en daar gaat het tenslotte om.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Volstrekt losgezongen van veel:De natuur, de Omwonenden, Twentenaren , het CO-2 beleid, en de gezonde economie ! Het is aangetoond: Niet rendabel te krijgen, en Wientjes is weer een paar dagen onder dak