Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wethouder moet krachtig optreden tegen Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 811 
|
 Dichtbij.NL 
Wethouder moet krachtig optreden tegen Schiphol

AALSMEER - De raad van de gemeente Aalsmeer is eensgezind. Zij steunt wethouder Rolleman, namens het college verantwoordelijk voor Schipholzaken, in zijn beleid om zo krachtig mogelijk de leefbaarheid van de gemeente Aalsmeer bij de Schipholdirectie en de Alderstafel te bepleiten.

‘De hinderbeperkende maatregelen missen alle hun doel’, zo noteren de vier fracties in een motie die volgende week donderdag wordt ingediend.

Het leefklimaat en de economische groei van Aalsmeer worden gehinderd door de overlast van Schiphol. Onomwonden staat het er gewoon. Schiphol staat de groei van buurgemeente Aalsmeer in de weg. De gemeenteraad maakt zich met name zorgen om de zogenaamde compensatie van de overlast. Terwijl de stichting Leefomgeving Schiphol nog steeds voldoende geld in kas heeft, lijkt het geld niet terecht te komen bij de gedupeerden in onze gemeente.

Aan tafel
De raad draagt het college van B&W op om zich een plek te verwerven aan díe tafels waar de daadwerkelijke besluitvorming rondom de overlast door Schiphol plaatsvindt. Ook moet het college zich sterk maken voor alternatieve hinderbeperkende maatregelen die het leefklimaat positief beïnvloeden. De gemeenteraad steunt de wethouder bij zijn pleidooi voor aanvullende compensatie van individueel gedupeerden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ik ken de motie (nog) niet maar als de bewoordingen zijn zoals hier staat zou het goed zijn als andere gemeenten, Haarlemmermeer incluis, daar een voorbeeld aan zouden nemen. De tijd van zoete broodjes bakken met Schiphol en haar lobby lijkt me wel voorbij. Zeg nu maar eens wat je echt vindt. Goed, dat vindt Amsterdam niet leuk maar die hebben maar een fractie van de overlast.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Zet maar uit je hoofd, Aalsmeer.

Hinderbeperkende maatregelen bestaan niet. Het gaat bij Alders hooguit over het wat verschuiven of stapelen van geluid. Daar kun je nog 100 jaar over praten.
Het enige dat soelaas zou kunnen bieden is leden van de 2e kamer een dagje Aalsmeer gunnen. Maar dan de hinder extrapoleren naar de omgeving. Dan kun je niets anders, als beschaafd mens, dan die 510.000 terugbrengen tot iets van de helft.
De Alders-tafel is bedoeld om de omgeving "stil" te houden. Een buffer. That's all.
En last but not least heeft onze "vriend" Alders twee jaar terug duidelijk gemeld in Aalsmeer dat het nog wel wat erger zou worden met de herrie. De gemeenteraad is dus rijkelijk laat. En geluk en welzijn zijn met geld niet te koop, heren en dames Aalsmeerders !