Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Wethouder Desnoods met bussen naar het Binnenhof

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 462 
|
 NHD 
Wethouder Desnoods met bussen naar het Binnenhof Download het gehele artikel 'Wethouder Desnoods met bussen naar het Binnenhof'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door W. Zonneveld uit Castricum

Ten eerste, laten we maar met helicopters op het binnenhof landen, dan ervaart men ook "enigszins" wat lawaai is. En Schultz moet dan niet zeuren.

Ten tweede, de kaarten die het LVNL gebruikt om de vliegroutes en radarbeelden van bepaalde tijden aan te geven laten een aantal woonkernen zeker niet zien, dus de discussie over "dichtbevolkte gebieden" moet zeker gevoerd gaan worden, in "Als een goed instrument deel 2: invulling"?

Ten derde: al eerder is op deze website geopperd om toch eens te laten onderzoeken hoeveel mensen bij "de sector" baat hebben (er werken) en hoeveel mensen er (ernstige, met nadelige gevolgen) last van hebben, met de van de beide kamers onafhankelijke Rekenkamer als suggestie (ipv parlementaire enquete zoals gesuggereerd door ons provinciaal opperhoofd). Toch een goed idee??


Geplaatst door Rob E uit NULL

er werken 57.099 mensen OP schiphol (en dat is Schiphol rijk wel te verstaan dus inclusief de industrie terreinen bij Hoofddorp) dat is iets geheel anders dan BIJ Schiphol.

Geplaatst door Dick K uit NULL

57.099 mensen is natuur een respectabel aantal, maakt ongetwijfeld indruk in politiek Den Haag, maar zegt in feite weinig.
Om bij benadering te kunnen bepalen in hoeverre Schiphol nu werkelijk belangrijk is voor de werkgelegenheid dienen de 57.099 arbeidsplaatsen in ieder geval te worden omgerekend naar fulltime arbeidsplaatsen.
Verder dient te worden gekeken, hoeveel van deze banen nu werkelijk hun bestaansrecht te danken hebben aan Schiphol of wellicht ook hadden bestaan zonder Schiphol.
De door de luchtvaartsector tot vervelens toe herhaalde kreet, dat Schiphol belangrijk is voor de economie (economie is de wetenschap, die zich bezig houdt met het bestuderen van de wijze waarop de toenemende hebzucht van de mens kan worden bevredigd) zal zeker een kern van waarheid bevatten.
In welke mate hoop ik nog eens te kunnen lezen in een rapport, dat is opgesteld door echt onafhankelijke onderzoekers met kennis van zake.