Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wessels zou ook vliegveld Maastricht Aachen Airport willen kopen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 895 
|
 rtvoost.nl 
Wessels zou ook vliegveld Maastricht Aachen Airport willen kopen

De exploitatie van Maastricht Aachen Airport (MAA) belandt mogelijk in handen van het investeringsbedrijf Reggeborgh van bouwmiljardair Dik Wessels uit het Twentse Rijssen. Dat meldt Dagblad De Limburger.
Wessels is met een vermogen van naar schatting 2 miljard euro één van de rijkste mensen in Nederland. Diverse bronnen bevestigen dat hij in de race is voor MAA. Wessels zelf zei ‘in dit stadium’ daar niks over te kunnen zeggen.
Bedrijven van Dik Wessels bezitten al veel vastgoed op MAA en hebben aandelen in het bedrijventerrein. Het vliegveld in Beek zou kunnen samenwerken met Twente Airport. Reggeborgh wil ook van de oude luchtmachtbasis Bij Enschede een burgerluchthaven maken. De komende jaren wordt 60 miljoen euro in Twente Airport gepompt.

Behoefte aan nieuwe exploitant
MAA heeft behoefte aan een kapitaalkrachtige nieuwe exploitant. De Britse exploitant van regionale vliegvelden Omniport heeft de afgelopen acht jaar geen kans gezien om van MAA een gezond bedrijf te maken. De provincie Limburg heeft in het voorjaar, bij het verlenen van 4,5 miljoen euro aan noodsteun, bedongen dat er een nieuwe exploitant komt.
Ondanks de slechte staat van dienst van MAA hebben zich diverse belangstellende partijen gemeld. De provincie heeft internationaal luchthavenexpert Hans Mohrmann ingehuurd om advies te geven over de toekomst van de luchthaven. Mohrmann is ook de wegbereider voor de ombouw van vliegbasis Twente tot Twente Airport.
MAA-directeur Jan Tindemans wilde geen commentaar geven op de uitgelekte naam van de mogelijke nieuwe eigenaar. Hij verwees naar de provincie die de aandelenverkoop regelt. Verantwoordelijk gedeputeerde Twan Beurskens gaf niet thuis. Directeur Godfrey Ainsworth van Omniport was evenmin bereikbaar voor commentaar.


Reacties op dit bericht