Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Wensballon oplaten mag wel maar is onmogelijk

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 3275 
|
 Gooi- en Eemlander 
Wensballon oplaten mag wel maar is onmogelijk

‘T GOOI - Thaise wensballonnen afsteken is niet verboden, maar eigenlijk is het bijna nergens mogelijk. Dat blijkt uit een waarschuwingscampagne van de regionale brandweer.

De wensballonnen zijn nog steeds erg populair, vooral bij bruiloften en feesten. Maar de sfeervolle brandende lampion is ook een groot gevaar, zo wordt gewaarschuwd.

Officieel is er geen verbod op het oplaten, maar uit de flyer blijkt dat het in deze regio bijna onmogelijk is. De wensballonnen leveren ook een gevaar op voor het vliegverkeer en mogen daarom niet de lucht in binnen een straal van 15 kilometer van een (zweef)vliegveld. Met het vliegveld bij Hilversum en Schiphol in de buurt beperkt dat de oplaatlocaties tot bijna nul.

Aan de rand van de regio zouden er mogelijkheden zijn, maar ook dan gelden strenge regels van de Voedsel en Waren Autoriteit. Zo mag de ballon niet opgelaten worden bij meer dan windkracht 2. Volgens de brandweer komt dat bijna niet voor in Nederland. Verder mag ook in een periode van langdurige droogte de ballon de lucht niet in.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door ikke uit HOOFDDORP

Ik heb een wensballon gekocht voor mijn dochter haar verjaardag maar woon in Hoofddorp. Ik moet hem dus in de kast laten liggen en bewaren voor ergens anders