Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wel/geen regionaal vliegveld (Oldenzaal)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 830 
|
 radio1.nl 
Wel/geen regionaal vliegveld (Oldenzaal)

Oldenzaal - Plechelmusplein. Op vakantie vanaf Enschede Airport Twente. Als de plannen doorgaan, krijgt Twente vanaf 2016 een commerciële luchthaven. Maar niet iedereen is enthousiast over deze ontwikkelingen. De actiegroep VOLT is tegen en stelt onder andere de aanbestedingsprocedure ter discussie. De stichting Doorstart Vliegveld Twente is positief en ziet vele mogelijkheden voor de luchthaven. Maar waarom zou er belastinggeld uitgegeven worden aan een luchthaven, waarvan niet zeker is of het jaarlijks 1 miljoen passagiers gaat halen. Bovendien zijn vanuit de omgeving Enschede voordelige vliegmogelijkheden via diverse luchthavens van onze Duitse buren.
Naeeda praat met enkele voor en tegenstanders. Herman Pieper, voorzitter van de VVD-fractie in Provinciale Staten, Yuri Ankone, fractievoorzitter van D66 Oldenzaal, Ab Bos, voorzitter van stichting Hart van Twente en Jordi Rietman van de Stichting Doorstart Vliegveld Twente.
Luisteraar, wat vindt u? Is investeren in een regionaal vliegveld goed voor onze economie? Of kan het geld veel beter besteed worden? Reageer via Twitter, Facebook, e-mail of bel vanaf half elf met 0800-1121!


Reacties op dit bericht