Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Wekactie bij Dekker overschrijdt de grens

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 695 
|
 NHD 
Wekactie bij Dekker overschrijdt de grens Download het gehele artikel 'Wekactie bij Dekker overschrijdt de grens'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Dag in dag uit worden onze grenzen overschreden en wij weten ook niet wat ons overkomt. Midden in je slaap door een soort bulderend onweer gewekt te woreden is voor niemand echt prettig. En als je weet, dat iemand, in je omgeving, pas een zware operatie heeft ondergaan en haar nachtrust bitter hard nodig heeft, dan is dat ook grezeloos erg, als er om ongeveer 4 uur in de nacht het eerste vrachtvliegtuig alweer overbuldert op geringe hoogte. Het is dus allemaal erg, maar diep in mijn hart vind ik de actie bij mevrouw Dekker heel goed. Laten ze maar eens letterlijk en figuurlijk goed wakker worden in den Haag!!!

Geplaatst door Els uit Castricum

Sorry voor mijn tikfouten, het moet dus worden zijn en grenzeloos.

Geplaatst door kees weijer uit amsterdam

Welke grenzen zijn er eigenlijk overschreden? En wordt er preciesbedoeld met het privedomein van iemand? Ik begrijp er helemaal niets meer van!

Geplaatst door kees weijer uit amsterdam

En wat wordt er precies bedoeld?

Geplaatst door Gerard uit NULL

Ik weet in ieder geval wél dat míjn prive domein mijn bed is. Met bijbehorende nachtrust. En dat de bewindslieden vinden dat domein iedere nacht continue geschonden kan worden. Niet vanaf 5 uur, maar de hele godsganse nacht lang. Deze opmerking van deze minister is tekend voor het hele kabinet. Regeren vanuit de ivoren toren. Tjonge, wat kijken deze lieden neer op de burgers.

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Ook ik vraag me af wat er mis is met deze actie. Gestoord worden en geen rust in je eigen bed vinden is vrezelijk. Ik weet waarover ik spreek. We hebben deze partijen nodig om tot oplossingen te komen. Maar zijn die oplossingen bij de evaluatie onvoldoende en daar begint het nu en dan op te lijken, dan langs de democratische weg de komende verkiezingen dit met je stem laten weten.

Jan Griese

Geplaatst door Frank uit Uitgeest

Hoe kunnen ministers nu gefundeerde beslissingen nemen als ze niet eens het besef hebben wat -in dit geval- een verstoorde nachtrust betekent. Feitelijk zouden al die beleidsbepalers eens een maandje deze niet aflatende herrie voor hun kiezen moeten krijgen.

Geplaatst door B uit Castricum

Dat moeten de tweede-kamerleden morgen hier maar eens komen uitleggen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Dat de minister lichtelijk geïrriteerd is, is begrijpelijk en de bedoeling. Dat zijn de burgers op zijn zachts gezegd ook. En die maken dat dag in dag uit mee, ongevraagd, ongewenst en machteloos.
Dat kamerleden beginnen te gillen dat dit onbehoorlijk en over de grens is, is in feite een uitstekend signaal. Het lawaai is namelijk ook ruimschoots over de grens, precies de reden dat de actie van GroenFront! aan alle kanten gesteund zou moeten worden.

De verontwaardiging echter van deze volksvertegenwoordigers (!) is stuitend. Omdat iemand de functie van minister bekleedt is (tijdelijke) geluidsoverlast opeens schandalig.
Gewone burgers worden aan de schandpaal genageld zodra ze klagen over dagelijkse overlast.

Het onderstreept dubbel het gevoel dat een flink gedeelte van het vlieg tuig zich in Den Haag ophoudt.
Een LPF’r die aantoont dat de politiek nog verder van de burger staat dan voor het bestaan van zijn eigen partij (de LPF heeft nog nooit gereageerd op gestelde vragen over geluidsoverlast).
Een VVD’r die vrijheid van protest in wil perken maar totnogtoe weigert een bezoek af te leggen aan om derhalve uit eigen ervaring te kunnen spreken.
Een CDA’r die het christelijk vindt om 320.000 mensen iedere nacht wakker te bulderen…

Wat mij betreft wil ik best een versterker en wat boxen ter beschikking stellen om bij genoemde kamerleden voor de deur dagelijks een dergelijke ‘ludieke’ actie te plegen. Dagelijks wel te verstaan. Tot genoemde heren beseffen dat deze overlast niet alleen voor politici niet acceptabel is.

Geplaatst door Nico uit NULL

Wellicht moet deze geluidslast maar eens heel nauwkeurig gemeten worden. Sinds 2000 kan dat, maar wordt door Ouwerkerk/Tan (Cros), Eversdijk (CDV) en het RIVM, ja ook het RIVM met TNO-TPD, tegengehouden. Men schroomt zelfs niet om microfoons kapot te maken, microfoonkabels onklaar te maken etc..

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Dit is geen overtreding maar een misdrijf begaan met medeweten en misschien in opdracht van de overheid.
Verbeeld je de burgers krijgen een middel waarmee ze de geluidslast kunnen meten. Neen dat mag niet. Dus alle middelen zijn voor de overheid geoorloofd om de burgers monddood te maken. De burgers, die mogen eens in de 4 jaar stemmen, basta.

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Zij hebben het goed gedaan, de leden van GroenFront(!). Hier zijn die leden in Den Haag dus gevoelig voor! Oog om oog, tand om tand!
Ik heb een tip voor die leden uit Den Haag:
klachten indienen bij het Cross, worden ze ook op 1 hoop gegooid en verder niets.......
Hopelijk gaat GroenFront(!) hier mee door, en zijn zij een goed voorbeeld voor andere geluidsgehinderden!