Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Weer vliegtuig met problemen terug naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1363 
|
 anp/diverse dagbladen 
Weer vliegtuig met problemen terug naar Schiphol

Een vliegtuig van een Turkse luchtvaartmaatschappij is donderdagmiddag kort na vertrek van Schiphol in de problemen geraakt. Er zijn problemen met de luchtdruk. De piloot van de Boeing 737 besloot daarop terug te keren naar Schiphol.

Volgens een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding was de kist op weg naar de Turkse stad Izmir. Het vliegtuig maakt een voorzorgslanding op de Kaagbaan. Volgens de regionale zender RTVNH gaat het om een toestel van de maatschappij SunExpress.

Het vliegtuig met vluchtnummer XQ945 landde kort voor 15.00 uur veilig op Schiphol, meldde een woordvoerster van de luchthaven.

Er keerden deze maand al vaker vliegtuigen terug naar Schiphol. Op 19 maart kampte een passagierstoestel van KLM met een technisch mankement en moest het boven Duitsland rechtsomkeert maken. En begin maart keerden op één dag maar liefst drie vliegtuigen om uiteenlopende redenen terug.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Een opvallende toename van dit soort landingen valt te constateren. Het veiligheidsprofiel blijft echter in nevelen gehuld, onderzoek naar dit soort incidenten neemt soms een jaar in beslag. Intussen blijven bewoners in het ongewisse, alle sussende mediaberichten ten spijt.

Was de luchthaven wellicht wat al te gretig met het accomoderen van talloze, vaak volstrekt onbekende vliegmaatschappijen met slechts financieel gewin voor ogen?


Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Dat een toestel met problemen terugkeert is begrijpelijk. Er is geen reden om het leven van de passagiers onnodig in gevaar te brengen. Een heel andere zaak is de vraag waarom bij de route die voor die terugkeer wordt gebruikt het aspect "grondbewoning" geen hoofdrol speelt. Het klinkt misschien hard voor passagiers maar als de keuze is: 125 passagiers of mogelijk duizenden grondbewoners weet ik wat besloten zou moeten worden. We hebben bij de Bijlmerramp gezien wat het resultaat is van verkeerde keuzes, vele onnodide slachtoffers en een millioenenschade om een vliegtuig en een paar bemanningsleden te redden...... Vergeefs.