Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Weer uitstel discussie geluidswal

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 877 
|
 WebRegio 
Weer uitstel discussie geluidswal

SCHIPHOL - Een besluit over de geluidswal langs de Polderbaan van Schiphol om het grondgeluid van de vliegtuigen te beteugelen, schuift door naar volgend jaar. Donderdag zou de gemeenteraad er verder over praten, maar die discussie wordt uitgesteld aangezien wethouder Michel Bezuijen niet tijdig met concrete cijfers kan komen. Vorige maand had een ruime raadsmeerderheid de wethouder al laten weten dat ze niet verder willen praten voordat er meer zicht is op het effect van de geluidswal.

Een flink aantal mensen heeft last van zogeheten grondgeluid, afkomstig van vliegtuigen. Een anderhalve kilometer lange geluidswal van twintig meter hoog moet die overlast flink beperken. Om de tientallen miljoenen kostende wal te kunnen betalen, heeft Schiphol bedongen dat er achter die wal een bedrijventerrein mag komen. Aangezien de wal een flinke aanslag op de openheid van het landschap is en er vraagtekens zijn rond de wenselijkheid van een bedrijventerrein op die plek, lieten PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en Fractie Jankie vorige maand weten dat ze eerst harde cijfers willen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Nico uit Den Haag

Of de geluidswal werkt, daar gaan die cijfers over.
Ga eens na met spoorweggeluid. Overdag hoor je niets, 's nachts reikt het geluid zeer ver. Deze informatie kun je ook gebruiken om een kwalitatieve uitspraak te doen over deze geluidswal of geluidsval.
Eens is een voordracht gedaan over het voortplanten van geluid over deze wallen door een medewerker van een gerenommeerd instituut. Een vraag werd gesteld over het rekenalgoritme. De medewerker moest ook in de wandelgangen het antwoord schuldig blijven. Hij zei: "Ik moest het verhaaltje houden". Wel ging hij hij na zijn voordracht op de co-chair zitten. Vreemd, je zou zeggen dat hij er verstand zvan zou hebben.
Ik heb in Acoustics'08 Paris met een peer-reviewer van JASA en insider daarover gehad. Hij schaamde zich daarover en had al eerder zijn conclusie getrokken, zo zei hij tegen mij.
Dus die cijfers zullen nog lang op zich laten wachten. Ondertussen wordt er weer goed geld verdiend aan deze consulten.
Arme Tan en Ouwekerk, zij waren niet zo handig in de 'hap en snap' business en werden betrapt en stapten zonder bedankje op.

Geplaatst door cns uit deltametropool

De ene truc na de andere, gegoochel met cijfers, psychetechnische misleiding om het 'Schipholrijk' verder op de kaart te zetten.
Wat drijft toch die ''wethouders'' dat ze als willoze slippendragers de ene miskleun op de andere stapelen?

Geplaatst door Els uit Castricum

Zo maar een ideetje:

Kunnen we niet een bescheiden pot samenstellen en daaruit een soort prijs uitreiken aan de provinciale bestuurder, die het meest integer overkomt in de misleidende cultuur van Schiphol. Zo'n uitreiking zou op de volgende ledenvergadering plaats kunnen vinden en we zouden allemaal bijvoorbeeld als lid €1.50 meer kunnen betalen.(de volwassenen dan wel te verstaan.) Zoiets zou de kranten echt wel halen en wie weet, zet het andere zwakke bestuurders een beetje op steviger benen. Het zal nog knap lastig zijn om er een goeie uit te pikken, maar als een paar van ons goed blijven opletten, dan moet zoiets toch wel gaan lukken? We hebben al van alles op de televisie, ik hoef ze niet te noemen maar een goede provinciale bestuurder of desnoods een lokale bestuurder, die er uitspringt is er nog niet.

Geplaatst door cns uit deltametropool

Dat wordt dan zoeken naar een speld in een hooiberg. Zolang practisch alle provinciale bestuurders en vertegenwoordigers 'in de ban zijn van...' zullen ze de oogkleppen niet laten vallen. (Hoe goed overigens dit initiatief ook zal zijn bedoeld!)