Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Webcongres: Kerosine voor vliegtuigen moet worden belast

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 735 
|
 NRC 
Webcongres: Kerosine voor vliegtuigen moet worden belast Download het gehele artikel 'Webcongres: Kerosine voor vliegtuigen moet worden belast'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Evert-Jan uit Castricum

Gaat men dan ook de belachelijke subsidies op treinverkeer en de met miljarden overheidssteun gesubsidieerde HSL stopzetten?

Of worden mensen vanuit het veiligste vervoermiddel dat er is (het vliegtuig) de levensgevaarlijke en vervuilende auto weer ingejaagd?

Kortzichtig, hoe hier een moderne manier van transport met grote waarde voor de mensheid de toekomst ontnomen wordt...

Geplaatst door Nico uit Den Haag

Beste Jan,

Ik zit met een groot probleem. Volgend bericht kwam in het nieuws:
Op 11 september 2002 werd het civiele vliegverkeer in Amerika voor drie dagen gestopt. Wat opviel was dat de gemiddelde temperatuur 1 graad steeg als gevolg van global dimming. Het afschermende effect door condensstrepen en luchtvervuiling door vliegtuigen was veel minder. Het bleek veel helderer weer te zijn. Nu is het vreemde dat het vliegverkeer juist de opwarming tegengaat. Dus het probleem is veel groter dan menig een denkt. Op korte termijn houdt het de global warming tegen maar op lange termijn is deze moderne manier van transport juist diskutabel, uitstoot van CO2, roet, etc.. Dus het is veel complexer dan in je commentaar hebt voorgesteld en de effecten zijn bij lange na niet onderkent.
Dit bijeffect van 11 september laat dit zien.
Modern of niet, het effect van vliegen op het klimaat is duidelijk aanwezig en hoe men daar mee om moet gaan is onbekend.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Interessant om de argumenten van de tegenstanders eens te lezen.
Of ment vindt de maatregelen niet radicaal genoeg (verbieden van luchtvaart en automobiel verkeer afschaffen) of ment komt met argumentatie als “dit is de schaarste van de olie verplaatsen naar een andere branche”.

Kortom, per direct afschaffen, mondiaal.

Maar ja, die lobby die Den Haag te pakken heeft is vrij sterk zoals we allen inmiddels weten.