Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vrees voor rekbare bovengrens Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 660 
|
 Haarlems Dagblad 
Vrees voor rekbare bovengrens Schiphol

hoofddorp -  De gemeente Haarlemmermeer is er niet gerust op dat de groei van Schiphol beperkt blijft tot maximaal 480.000 vliegbewegingen in het jaar 2010.


Dat aantal is als plafond afgesproken tussen bewoners, bestuurders en luchtvaartsector aan de ‘tafel van Alders’. Maar het is onduidelijk of deze bovengrens ook formeel wordt vastgelegd. Het college van B en W uit deze zorg in een inspraakreactie op het kabinetsplan om het Luchthavenverkeerbesluit aan te passen. Om te voorkomen dat de groei van de luchthaven voortijdig vastloopt, worden de maxima van een aantal handhavingspunten voor geluid verhoogd. Bewonersvertegenwoordigers en regionale bestuurders -onder wie de Haarlemmermeerse wethouder Bezuijen- hebben daarmee ingestemd onder de voorwaarde dat Schiphol maximaal mag groeien tot 480.000 vliegbewegingen in 2010. In 2006 verwerkte Schiphol 423.000 vliegbewegingen


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Dat aantal is als plafond afgesproken tussen bewoners, bestuurders en luchtvaartsector aan de 'tafel van Alders'. Maar het is onduidelijk of deze bovengrens ook formeel wordt vastgelegd.".

Ik heb het nu 4 keer gelezen en begrijp nog steeds niet dat je iets wel als 'plafond kunt afspreken' maar dat dat niet inhoudt dat je met die afspraak ook daadwerkelijk iets wil of doet.

Den Haag, ik wil graag weer naar school zodat ik het wel begrijpen kan. Mag ik een beurs?


Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Wat ik er uit opmaak is dat de afspraken bij de tafel van Alders gemaakt geen wettelijke basis hebben. Maakt ook niet uit. Ik geloof er niet meer zo erg in. Als ze tegen het eind van een gebruiksjaar weer vluchten te kort komen wordt er toch weer gechanteerd. Het enige middel is ruim van te voren de planning van Schiphol controleren, een reserve houden en meteen bijsturen als er een mogelijke overschrijding in het verschiet ligt. En als ze niet mee willen werken direct de luchthaven 's nachts sluiten. Hebben wij er ook nog wat aan.

Geplaatst door gerard uit NULL

L.R. Aalegeiz, ik weet dat aan van Ojik, de 'bewonersvertegenwoordiger' die deze afsprak maakte, destijds werd gevraagd of het hier om een hard getal ging. Hij beweeerde met droge ogen dat dit het geval was. Zelfs een leek als ik kon zien dat dit niet het geval was. Het is gewoon een groeiprognose die past binnen de verruimde miliegrenzen, en die, woorden van de sector, 'voldoende robuust'is. Ofwel, 'dit halen we zeker, maar waarschijnlijk meer'. Die bovengrens is dus zo zacht als boter.