Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vrees voor overlast vliegveld neemt toe

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 843 
|
 De Gelderlander 
Vrees voor overlast vliegveld neemt toe

Dat de gemeente Winterswijk toch stelling neemt tegen de uitbreiding van het vliegveld bij Stadtlohn heeft alles te maken met de onrust die in de regio bestaat over overlast en risico’s.
 
Burgemeester Thijs van Beem: “We willen in deze kwestie samen optrekken met de bewoners die zich ongerust maken over de gevolgen van toenemend vliegverkeer. Pal onder de mogelijke aanvlieg- en startroutes bevindt zich bijvoorbeeld een camping. Daar moet je natuurlijk geen laag overkomende vliegtuigen hebben.”

Bepalend voor het standpunt van B en W blijft wat is overeengekomen in het coalitieakkoord. Daarin stond klip en klaar: geen baan die langer is dan 1500 meter. “Er is nu”, zegt Van Beem, “wat gedoe over die lengte. De Kreis Borken zegt dat de verlenging tot 1800 meter uit gras bestaat en dat die alleen als uitloop geldt. Maar wij houden toch maar vast aan de vastgelegde 1500 meter. En dus dienen we bezwaar in.”

Daarnaast, benadrukt de burgemeester, is het de bedoeling om via goed overleg met de exploitant van Wenningfeld tot voorkomen van overlast te komen. Winterswijk heeft voorgesteld daarvoor een commissie in het leven te roepen. Gemeente, bewoners, provincie en vliegveld zouden daarin samen de situatie in de gaten moeten houden. Eigenaar Kreis Borken heeft positief op dit idee gereageerd.


Reacties op dit bericht