Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vrees voor meer geluidsoverlast vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1063 
|
 Gooi en Eemlander 
Vrees voor meer geluidsoverlast vliegtuigen

HILVERSUM - De bouw van vijfhonderd woningen in Nieuw-Loosdrecht (plan Ter Sype) mag dan positief ontvangen worden, veel inwoners van Hilversum-Zuid krijgen daardoor met meer geluidsoverlast van vliegtuigmotoren te maken, vrezen zij. Dit als gevolg van het verleggen van de start- en landingsbaan op Vliegveld Hilversum.

De Stichting Belangen Hilversum Zuid (SBHZ) zal op korte termijn een extra wijkvergadering beleggen over deze zaak. ,,We hebben enkele dringende signalen opgevangen. Het wordt tijd dat we samenkomen om hierover een standpunt te bepalen en dit uit te dragen. Het verleggen van de start- en landingsbaan is volgens ons geen goed idee’‘, is de reactie van Jack Pronk, de woordvoerder van SBHZ.
Wethouders Jan Rensen en Ton Roerig zijn nauw betrokken bij de kwestie. ,,De zorgen in de wijk worden ernstig overdreven’‘, stelt Rensen desgevraagd. Volgens hem zal door het verleggen van de wegvliegroute slechts ‘een graduele’ toename van de geluidsoverlast ontstaan. ,,Zozeer dat de mensen in Hilversum-Zuid dit nauwelijks zullen merken.’’ 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Jan Rensen en Ton Roerig hebben de bevolking dus of niet volledig of verkeerd ingelicht.

Of zouden ze zelf niet precies weten wat de gevolgen zijn van de verlegging, net zoals de 2e kamer en de Kolderbaan?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Mijn vermoeden is dat beide heren er net als het grote voorbeeld Schiphol, zelf beter van worden. Een normaal denkend mens zonder belangen, haalt het niet in zijn of haar hoofd om extra geluidsoverlast te accepteren!
Dus ook hier: belangenverstrengeling ?

Geplaatst door tol uit groenekan

elk weekend wordt je gek gemaakt door de overlast van vliegtuigjes die opstijgen in loosdrecht , bijna iedereen die ik spreek heeft er behoorlijk last van . nu gaan ze ook al door de week vliegen boven maartensdijk en omstreken , als je in het bos of op de hei loopt kan je er niet aan ontsnappen . deze geluidsoverlast moet stoppen. dit nog afgezien van de vuiligheid die de vliegtuigen over ons en onze kinderen heenstorten. wie weet hoe we dit kunnen stoppen groet kees

Geplaatst door michiel uit loosdrecht

Toch raar, niemand heeft de afgelopen 50 jaar last gehad van het vliegveld, en nu gaan we met zn alleen zitten zeiken? bedenk wel dat als het vliegveld weggaat, schiphol veel lager komt aanvliegen boven loosdrecht.
En als het vliegveld weg is, waar gaan we dan over zeiken? spelende kinderen op straat? auto's op de weg?, wolken aan de hemel? hou op met die onzin!